‘Bezuinigingsmaatregelen Juspol komen eraan’

De dienstvoertuigen die aan ambtenaren van Justitie en Politie onnodig zijn verstrekt, heeft volgens minister Jeniffer van Dijk–Silos nog niet het hoogste prioriteit gekregen. De minister heeft wel een inventarisatie laten maken om te zien waar de dienstvoertuigen allemaal zijn. De overheid is ook centraal aan het inventariseren hoeveel wagens er in totaal zijn. Van Dijk–Silos heeft vooralsnog geen ministerswagen tot haar beschikking. De auto waar de minister nu in rijdt, is de auto van de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau. ‘We hebben geen wagens. Dure Prado’s slingeren hier en daar. Ik weiger in het kader van de bezuinigingen om SRD 400 per dag voor een representatieve wagen uit te geven’, zegt Van Dijk – Silos.
Volgens de minister zal alles naar een bepaald niveau gebracht worden. De minister roept hierbij de hulp in van de functionarissen van Juspol, die zullen moeten aangeven wie de functionarissen zijn die onnodig in het bezit zijn van een dienstwagen. Het is volgens de minister een traject dat in samenwerking zal worden gevolgd. De minister haalde een voorbeeld aan van een persoon die in het bezit is van een dienstvoertuig en die 3 keer per week gaat tanken. Van Dijk – Silos heeft de opdracht gegeven om de auto af te staan. ‘Ik kreeg een vrijpostige telefoon van ‘ik sta het niet af’. Het is niet de bedoeling om mensen te bespreken, maar dat is de waardeloze instelling van die figuur die denkt zich te kunnen verschuilen achter het kabinet van de president’, stelt Van Dijk–Silos.
De bewindsvrouw is ook bezig met de 250 telefoonlijnen van Juspol, waarvan niemand weet waar ze precies zijn. ‘Ik denk dat korpsen straks gaan huilen. Dat gedoe dat mensen op kantoren zitten te bellen en tori praten, is straks voorbij. Wie zijn vriendje wil bellen, zal ervoor betalen en dat niet meer op kosten van het ministerie doen. Ook de ADSL (internet)-aansluitingen die de staat voor privé huizen betaalt, zijn straks voorbij. Ik heb een hekel aan die barbaarse pieringachtige roofzuchtigheid’, stelt de bewindsvrouw.
Van Dijk–Silos benadrukt dat het hierbij om staatsmiddelen gaat. Zij wil het ministerie als een bedrijf draaien. Managementwise is het ministerie een bedrijf en de bedrijfsvoering een bedrijfsachtige. Van Dijk–Silos heeft daarom als ‘geheime missie’, zoals zij het noemt, dat Juspol het meest efficiënte ministerie met de meeste bezuinigingen wordt. ‘De bezuinigingsmaatregelen komen eraan. Mensen gaan mopperen als de maatregelen komen, maar het zullen efficiëntie maatregelen zijn’, aldus de minister van Juspol.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!