‎Noersalim stuurt PL'ers de laan uit

De minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Mike Noersalim, die pretendeert een PL’er te zijn, stuurt het PL-kader dat op het ministerie werkzaam is, de laan uit. Frappant is dat deze worden vervangen door andere PL’ers. Onderdirecteur Administratieve Diensten Samijadi moet plaats maken voor de voorzitter van de PL Jongerenraad Paramaribo, Vergilio Rabin. De mogelijkheid bestaat dat de directeur bij Biza, Adjay Moensie, die vanwege zijn kundigheid zelfs door de NDP is gehandhaafd, ook het veld moet ruimen. De Biza-minister ziet in Amatsoemarto de geschikte persoon voor de post van directeur.
PL-voorzitter Paul Somohardjo hiermee geconfronteerd, zegt dat verraad wordt beloond. Dat overlopen betaald is, is volgens hem het zoveelste bewijs. Een PL-kandidaat uit Commewijne, Enrique Ralim, is aangesteld als hoofdbeleidsadviseur bij Biza. De vervanging van de onderdirecteur Administratieve Diensten baart Somohardjo zorgen. Hij vindt het ‘sneu’ dat PL’ers plaats moeten maken voor eigen partijleden ter wille van eigen belang.
Noersalim maakt samen met de PL-overlopers, Raymond Sapoen en Diepak Chitan, deel uit van de vernieuwingsbeweging binnen de PL. De twee assembleeleden die beweren nimmer overgelopen te zijn, behoren tot geen enkele fractie in het parlement, maar zijn wel door de NDP, de regeringsfractie, voorgedragen om zitting te nemen in commissies. Sapoen heeft een rechtszaak lopen tegen de PL. Hij wil met rust gelaten worden om ongehinderd zijn politieke activiteiten voort te zetten. De PL heeft ook een rechtszaak lopen tegen parlementsvoorzitter Jenny Simons. De leiding van de PL vindt dat Simons de heren Sapoen en Chitan moet weren uit het parlement. De PL blijft erbij dat de twee assembleeleden zijn teruggeroepen door de partijraad en volgens de wet geen parlementariërs meer zijn.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!