Kandhai weet niets van beloftes aan Sitaram

Kandhai weet niets van beloftes aan Sitaram 1
Kandhai weet niets van beloftes aan Sitaram 2
Kandhai weet niets van beloftes aan Sitaram 3Staatsraadslid Ganeshkoemar Kandhai weet niets over eventuele beloftes die VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan Rewtie Sitaram heeft gedaan. De ex-parlementariër tevens ex-minister van Openbare Werken zegt aan Dagblad Suriname dat zijn voordracht en dat van collega Mahinder Rathipal door het partijbestuur is goedgekeurd. “Het is niet de persoon Kandhai die zich heeft voorgedragen. Je gaat dus altijd mensen hebben die niet eens zijn met de voordrachten”, stelt de politicus. Volgens de partijsecretaris hebben alle kandidaten in de voorfase bilaterale gesprekken met de voorzitter als de ondervoorzitter van de oranje partij gevoerd. Hoewel Sitaram nu beweert dat de positie aan haar beloofd was, kan Kandhai dit niet bevestigen. Dit, omdat alle kandidaten aparte gesprekken met de partijleiders hebben gevoerd. “Alleen Sitaram weet of haar iets beloofd was. Ik was er niet bij, dus weet het ook niet”, stelt de VHP’er.
Redenering Bholanath Narain niet op logica gebaseerd
In een brief die partijlid Bholanath Narain aan het bestuur van de oranje partij heeft geschreven, maakt de politicus melding van het feit dat Santokhi al de coördinatoren van de verschillende gebieden zoet wil houden om zo tijdens de bestuursverkiezingen van 2016 wederom gekozen te worden. Kandhai en collega partijlid Mahinder Rathipal zijn beiden respectievelijk coördinatoren van de ressorten Weg naar Zee en Kwatta. De overige coördinatoren zijn onder andere Mahinder Jogi (Saramacca), Shailendra Girjasingh (Commewijne), Asiskumar Gajadien (ressort Houttuin en omstreken) en Jules Ajodhia (ressort Saramaccapolder). Al deze mensen zijn volgens Narain heel goed geaccommodeerd. Kandhai zegt dat de redenering van Narain niet op logica gebaseerd is, omdat ook andere partijleden als Urmila Joella-Sewnundun en Geetapersad Gangaram Panday belast zijn met coördinatie van gebieden. Gangaram Panday is dan ondanks zijn positie buiten de boot gevallen voor herbenoeming binnen de Staatsraad. Kandhai stelt ook dat bij het nemen van besluiten en ook bestuursverkiezingen de partijraad en het partijcongres bijeen moet worden geroepen. Daar nemen de dagelijkse besturen (voorzitter, secretaris en penningmeester van de kernen) een besluit. De lijst die de meeste stemmen haalt, zal dan uiteindelijk het bestuur gaan vormen. “Er zijn zoveel coördinatoren die op dit moment geen enkele speciale positie invullen. Echter blijven zij hun bijdrage leveren”, aldus de VHP-topper.
Narain hakt in op voordracht Mathoera tot DNA-lid
In de brief van Narain wordt flink ingehakt op het besluit van Santokhi om voormalig politiecommissaris Krishna Mathoera voor te dragen en uiteindelijk gekozen te krijgen tot assembleelid. “Wat mij echter ook heeft verbaasd, is de toelichting die is gegeven door voorzitter Santokhi op basis waarvan de twee voordrachten zijn gedaan, namelijk dat er gekozen is voor personen die ter zake deskundig zijn en verder over ruime ervaring beschikken. Hoe is het dan mogelijk geweest mevrouw Krishnekoemarie Mathoera voor te dragen tot DNA-lid die nooit in de buurt van het VHP-gebouw is gelokaliseerd, noch het VHP-terrein heeft betreden vóór haar kandidaatstelling? Ze was immers nooit lid van de VHP. Welk profiel en of andere objectieve maatstaf heeft toen haar keuze bepaald? Is dit geen nepotisme? Het is publiek geheim dat de voorzitter van de VHP, mevrouw Mathoera die hij reeds als collega bij de politie kende, met voorrang heeft voorgedragen tot DNA-lid. Hier hebben dus duidelijk andere belangen, motieven en of overwegingen een rol gespeeld. Daarom is het laatste woord hierover nog niet gezegd! Uiteraard zijn bij de voordrachten van de overige DNA- kandidaten niet altijd adequate en objectieve keuzes gemaakt en verdient de leiding van de partij geen schoonheidsprijs”, aldus een passage uit de open brief van Narain.
FR

error: Kopiëren mag niet!