Nederland blijft nummer 1 bestemming

Nederland blijft nummer 1 bestemming 1
Nederland blijft nummer 1 bestemming 2Nederland blijft de nummer 1 bestemming voor Surinamers. Vrijwel 48.8% van alle passagiers dat uit ons land vertrekt met een kist, gaat richting Nederland. De historische band met de kolonisator en de vele families die geëmigreerd zijn, zijn de voornaamste reden. Dit blijkt volgens data van de Official Airline Guide (OAG). De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij is de onbetwiste marktleider, die ruim 14.660 passagiers per maand vervoert naar verschillende bestemmingen.
Bestemmingen
Dit vliegseizoen zulllen er naar verwachting 5,2% meer passagiers vertrekken naar Nederland. Trinidad & Tobago is de nummer twee bestemming met 17,2%, maar een daling van 8,5 % wordt verwacht op deze bestemming. Curacao (10.9%) neemt toe met 19.6%, terwijl Aruba een daling kent van 43.8%. Brazilie en Frans-Guyana worden steeds populairder als bestemming. Met de komst van GOL zullen er meer passagiers naar ons zuiderbuurland afreizen.
SLM leider
Hoewel de SLM een kleine stijging van 0.9% krijgt qua bezette stoelen op de vluchten, blijft zij op afstand de onbetwiste marktleider. Met ruim 14.660 stoelen per maand zijn ze de grootste vervoerder. KLM volgt met 6.285 per maand. Caribbean Airlines is de derde (3.080). Insel Air volgt met 2.963 en GOL verwacht 1.515 per maand. Insel Air Aruba bezet 1.120 stoelen per maand. Fly Always wordt de 7de vliegmaatschappij die in Suriname zal opereren.

error: Kopiëren mag niet!