Girjasing: ‘Dienst Watervoorziening heeft gefaald’

Het bejaardentehuis Simba in Commewijne beschikt al weken niet over water. Om de nood enigszins te verlichten, heeft de leiding van het tehuis de brandweer verzocht hem van water te voorzien, hetgeen tot driemaal toe is gebeurd. Parlementariër Sheilendra Girjasing vindt dit een kwalijke zaak. Hij zegt veel klachten van de bevolking en de districtsraden van Commewijne te hebben ontvangen betreffende het gebrek aan water. Vooral vanwege de droogte is het probleem zeer ernstig. “De Dienst Watervoorziening heeft gefaald in haar beleid”, zegt Girjasing. Volgens hem heeft de dienst al die tijd gewoon politiek bedreven met het volk.
“Nu de NDP gewonnen heeft, mogen de mensen stikken”, zegt de volksvertegenwoordiger. Girjasing zegt dat er al een poos weinig tankwagens op de wegen in het district te zien zijn. Wat hij wel ziet, zijn dure dienstwagens van deze instantie die bij visgaten geparkeerd staan. “Momenteel valt er geen druppel water uit de tapkranen die door de regering zijn aangelegd te Marienburg. Dat was kennelijk ook een politieke stunt.”
Volgens Girjasing is het ook niet correct dat het waterprobleem van Palm Village, waar de minister van NH, Regillio Dodson woont, wel is opgelost, maar dat de rest van Commewijne nog steeds met dit probleem zit. “Er zijn ook andere ressorten die smachten naar water”, meent hij. Ondertussen hebben honderden burgers van het district reeds hun waterkosten betaald bij de dienst.

error: Kopiëren mag niet!