Hoofdinspecteur van politie gearresteerd

De hoofdinspecteur van politie, Robert R., die reeds enige tijd opgespoord werd, is zaterdag door een speciale opsporingsteam in de kraag gevat te Leiding 11. De afdeling OPZ is een strafrechtelijk onderzoek gestart contra deze wetsdienaar. De hoofdinspecteur wordt onder andere verdacht van verduistering van boetegelden, uitlokking tot meineed, wederrechtelijke vrijheidsberoving, verduistering van staatseigendommen en in beslag genomen goederen.
De politiefunctionaris was bijkans drie weken onvindbaar, waardoor hij niet kon worden verhoord.
De korpschef had vorige week aan de krant aangegeven dat in het kader van het onderzoek naar handelingen die gepleegd zijn in de regio West, deze hoofdinspecteur ook verhoord moet worden. De politie heeft de betreffende politietopper een aantal keren opgeroepen echter heeft hij nooit gehoor hieraan gegeven.
Dit onderzoek is aan het rollen gekomen toen een benadeelde behalve de transactieboete ook een onbekend geldbedrag aan de hooggeplaatste politieman moest betalen om zijn vrijheidsbeneming op te heffen.
In het belang van het verder onderzoek is Robert R. in verzekering gesteld en ingesloten op het politiebureau te Richelieu.

error: Kopiëren mag niet!