Hooggeplaatste politiefunctionaris onvindbaar

“In het onderzoek naar handelingen die gepleegd zijn in de regio West, moeten wij de betrokkenen zoveel mogelijk kunnen verhoren. In dit geval moet nog een verhoor van een hoofdinspecteur worden afgenomen, die op dit moment niet te bereiken is”, dit zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie desgevraagd aan Dagblad Suriname. In het belang van een onderzoek in de regio West is een aantal politiemensen gehoord. Een hoofdinspecteur die moet worden opgeroepen, blijkt onvindbaar te zijn. Dagblad Suriname heeft vernomen dat het gaat om mogelijke verduistering van in beslag genomen goederen en boetegelden.
Deze zaak is aan het rollen gekomen toen een benadeelde ten onrechte vier dagen in het gevang werd gehouden, ondanks het feit dat hij de transactiebetaling van een boete had voldaan. Deze man was onlangs aangehouden met smokkelwaar waaronder vis, garnalen en nog andere goederen. De verdachte zegt dat het parket hem een boete van SRD 3.000 had opgelegd om zijn vrijheidsbeneming op te heffen. Hij heeft de boete voldaan, maar kwam desondanks niet vrij. Een hooggeplaatste politiefunctionaris van Nickerie zou hem vier dagen lang onrechtmatig ingesloten hebben, omdat hij het bedrag welke de politiefunctionaris van hem had geëist niet heeft betaald. De aangever heeft toen stappen ondernomen om deze hoofdinspecteur te ontmaskeren.
“Het verhaal alsof een economisch delict incorrect zou zijn afgehandeld, heb ik ook gehoord. Uit het voorlopig onderzoek kunnen wij niet vaststellen of er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden of dat zaken verkeerd zijn gegaan”, merkte de korpschef twee weken geleden op.

error: Kopiëren mag niet!