Ondernemer ontevreden over buurman als concurrent

Dagblad Suriname kreeg een klacht binnen van een ondernemer Jiawan, die aangaf last te ondervinden van een andere ondernemer die zich precies naast hem is komen vestigen. Ondernemer Jiawan woont aan de Magentaweg, alwaar hij bezig is met de verkoop van kippen en voer. Deze ondernemer is erg verbitterd over het feit dat een andere ondernemer precies naast hem zich is komen vestigen en dezelfde diensten aanbiedt als hij. Deze burger vraagt zich af als dat wel mag dat er twee zaken naast elkaar komen die dezelfde diensten verlenen naar de gemeenschap toe. Jiawan heeft meerdere malen contact opgenomen met de mensen van de BO en gesproken met de politie. “Ik heb ook meerdere malen contact opgenomen met de dc van Wanica, Roline Samsoedien. Zij heeft aangegeven dat de man naast mij over een vergunning beschikt, terwijl ik persoonlijk contact heb opgenomen met het ministerie van Handel en Industrie (HI), waar zij mij hebben verteld dat de meneer niet over een vergunning beschikt. Nu begrijp ik niet dat als de meneer niet in het systeem voorkomt van HI, hoe de dc kan zeggen dat hij wel over een vergunning beschikt. Ik ben dan de mening toegedaan dat de dc in deze partijdig is in de uitoefening van haar ambt”, aldus Jiawan.
Dagblad Suriname sprak met dc Samsoedien hierover die aangaf dat er een persoonlijk probleem bestaat tussen de twee ondernemers. “Het lijkt op een persoonlijke vete die hij denkt nu op mijn bord te zetten. Beide mensen hebben een vergunning en die vergunning wordt verleend door het ministerie van Handel en Industrie, niet door het commissariaat”. Beide mensen hebben een dienstverlening, waarbij er rijst en rijstproducten, voer en kippen worden verkocht. De dc geeft aan dat haar taak is na te trekken als zij voldoen aan de voorwaarden van BOG en als men over een vergunning beschikt. “Een of twee dagen hebben we hem wel gesloten want hij voldeed niet aan de voorwaarden van BOG, maar daarna heeft hij het een en ander in orde gemaakt, dus mag hij verder. Dus niet alleen voldoet hij aan de voorwaarden, maar hij beschikt ook over een vergunning. Als beide mensen voldoen aan de voorwaarden, kan ik verder niets doen”, aldus de dc.
Inmiddels ligt het vergunningenbeleid niet meer in handen van het ministerie van Handel en Industrie. Wie een vergunning wil, moet zich aanmelden bij de Kamer van Koophandel en Fabriek (KKF). Dit is één van de stappen die het ministerie van Handel en Industrie heeft genomen, om te komen tot de verbetering van het ondernemersklimaat.

error: Kopiëren mag niet!