Het Blauwe Nest reikt certificaten uit

Het Blauwe nest reikt 10 certificaten uit.2
Het Blauwe nest reikt 10 certificaten uit.1Zorgcentrum ‘Het Blauwe Nest’ reikte onlangs 10 certificaten uit aan haar zorgverleners. Volgens directeur Ernst Bleijert is het over het algemeen bekend dat de zorg aan Surinaamse seniorenburgers de nodige trainingen behoeft, om het naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen in de thuiszorg (thuissituatie), maar ook in zorginstellingen doen er zich nog teveel klachten voor over de manier waarop de zorg verleend wordt aan betrokkenen.
Deze cursus was geacht de professionele kennis van de cursisten in de zorgverlening te vergroten. Het Blauwe Nest is een particuliere zorginstelling waar bejaarde mensen, en soms ook mensen die wat meer aandacht nodig hebben, in zitten. De instelling beoogt de mensen die er werken, beter in staat te stellen om de zorg te verrichten. “Daarvoor moet je cursussen geven, waardoor de mensen beter uitgerust zijn om het werk te doen. Je moet soms ook met dementerende mensen omgaan. Soms zijn die mensen lastiger dan kinderen. Je mag je geduld niet verliezen. Je moet aldoor prettig en vriendelijk zijn. Je moet de mensen soms zelfs beschermen”, zegt Bleijert.
De missie van Het Blauwe Nest is om haar bewoners te beschouwen als unieke personen, die, ondanks zij hulpbehoevend zijn, een eigen visie hebben en ook eigen keuzes kunnen maken. De zorginstelling heeft als missie een wooncomplex te zijn waar met wederzijds respect, altijd het persoonlijk contact met de bewoners centraal staat.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!