Waterkerende dam Weg naar Zee wordt hersteld

Waterkerende dam Weg naar Zee wordt hersteld 2
Waterkerende dam Weg naar Zee wordt hersteld.1Het komend weekend is het weer springvloed. Om goed voorbereid te zijn op de hoge waterstand, wordt de waterkerende dam te Weg naar Zee vanaf het crematieoord tot het bedevaartsoord hersteld en waar nodig verhoogd. Het ministerie van Openbare Werken heeft de aannemers F.M.M. Dahoe, Global Equipments en Surzwam NV ingeschakeld voor de uitvoer van de werkzaamheden.
De dam vertoont op enkele plekken verzakkingen, die de stevigheid van de dam doen dalen. Deze verzakkingen worden bijgewerkt, zodat de dam het hoge water van het komende weekend kan tegenhouden. De minister van Openbare Werken, Siegfried Wolff, bracht afgelopen vrijdag een oriëntatiebezoek om zich ervan te overtuigen dat de werkzaamheden op schema zijn. Hij is tevreden met het verloop van de werkzaamheden.
In het weekend heeft minister Wolff ook een bezoek gebracht aan het gedeelte van de rijweg naar West-Suriname dat weggespoeld was. Door een snelle aanpak van Haukes NV is dit weggedeelte hersteld en kunnen de dorpelingen van Bigi Poika en Tibiti weer gebruikmaken van de weg. De minister heeft Haukes NV gecomplimenteerd voor hun snelle aanpak.

error: Kopiëren mag niet!