Amerikaanse kustwacht instructeurs op bezoek bij Surinaamse Marine

Amerikaanse kustwacht instructeurs op bezoek bij Surinaamse Marine.2
Amerikaanse kustwacht instructeurs op bezoek bij Surinaamse Marine.3Het Surinaams Leger heeft een delegatie van instructeurs van kleine boten van de kustwacht van de Verenigde Staten ontvangen. Doel van dit bezoek was een uitwisseling van kennis en vergroting van de capaciteiten om transnationale dreigingen zoals georganiseerde criminaliteit en illegale drugshandel tegen te gaan. De delegatie vertoefde in Suriname van 10-21 augustus.
Vanuit de Marine Basis te Boxel hebben 14 leden van de Surinaamse Marine hun kennis getoond ten aanzien van basis navigatieregels, psychologische factoren, overlevingsvaardigheden, behoud van personeel, preventief onderhoud, logistiek en toepassingen in zee en rivier operaties bij ondersteuning van grensbescherming, anti-drugsactiviteiten en migratie missies.
Ondanks de beperkte middelen aan Surinaamse zijde was de Amerikaanse delegatie onder de indruk van het professioneel niveau van de Surinaamse Marine. De Teamleider van de Coast guard gaf aan dat het meestal twee dagen duurt om vijf modules te onderwijzen, maar de Surinaamse participanten hadden dit al voor de middag van de eerste dag onder de knie. Dit gaf voldoende ruimte aan de delegatie om ook praktische kennis van de Surinaamse Marine aan te leren.
Het geheel werd afgesloten met een certificaatuitreiking. De Surinaamse studenten hebben als uiting van dank aan hun trainers enkele geschenken aan hen aangeboden.

error: Kopiëren mag niet!