‘Men begint te klagen over tariefaanpassing, maar denkt niet aan besparing’

De Vereniging van het Surinaams Bedrijfsleven (VSB) organiseerde onlangs een presentatie met als onderwerp ‘Elektriciteitsrekening: Economisch efficiënt verbruik van elektriciteit’. De presentatie werd verzorgd door elektriciteitsvoorzieningsdeskundige Michael Kopinsky tevens directeur van Suteso NV. Grootverbruikers in de tarievengroep 22, 26, 32, 39 hebben te maken met een zekere complexiteit bij het verbruik van elektriciteit. De grootverbruikers betalen namelijk niet alleen voor hun kilowattuurverbruik, zoals bij huisaansluitingen, maar ook voor hun piekbelasting, en in voorkomende gevallen betalen zij een toeslag voor hun ‘arbeidsfactor’. Voor de grootverbruikers is het dus niet alleen een kwestie van energiebesparing en energie-efficiëntie. Zij kunnen door het managen van hun elektriciteitsverbruik in voorkomende gevallen substantieel besparen op hun elektriciteitsrekening; ook nu met de huidige tarieven. De vaststelling van de tarieven is daarom niet alleen een berekening van de kostprijs plus een procentuele toeslag. De tarieven moeten zodanig worden bepaald dat economische efficiëntie voor de totale sector gemakkelijker kan worden bereikt.
Kopinsky richtte zijn presentatie daarom op verbruikers van het product Elektriciteit. Bij woorden van Kopinsky is de onlangs in de media gevoerde discussie over de tarievenverhoging onnodig geweest. ‘Men begint te klagen over tariefaanpassing, maar denkt niet aan besparing. We zijn nog steeds op het niveau van toen de aandelen van EBS in handen van de staat kwamen’, aldus Kopinsky. Volgens de directeur van Suteso is het een feit dat de tarieven moeten worden aangepast om de EBS weer gezond te krijgen, maar tegelijkertijd moet er wet- en regelgeving komen om economische efficiëntie en een goede tarievenstructuur te garanderen. Het probleem is dat bedrijven over het algemeen niet weten waar en hoe zij moeten beginnen met hun besparingsprogramma en vindt uitstel naar morgen elke dag plaats. Om het proces van uitstel te doorbreken, heeft Suteso een App ontwikkeld voor grootverbruikers in de tarievengroep 22, 26, 32 en 39.
De Suteso App stelt grootverbruikers in de gelegenheid hun verbruiksgegevens van 12 maanden in te voeren en ontvangen zij binnen enkele dagen kosteloos een ‘base line’ van hun verbruik, inclusief een preadvies voor eventueel verder te nemen stappen. Al met al is het voorstel van Kopinsky dat bedrijven zelf mogelijkheden moeten bekijken om besparingen te plegen. Aan de tarieven kunnen zij niet sleutelen, maar het verbruik ligt wel in hun handen.
‘Elk ding dat u kunt doen om te besparen, moet u doen. We moeten niet te simpel denken. Het bedrijfsleven heeft nu de opportunity om besparingen te plegen’, stelt Kopinsky. Over de aanpassing van de energietarieven zegt Kopinsky het volgende. ‘Er moet geen tariefsaanpassing komen zonder wetgeving. Tarieven moeten zodanig worden gesteld om een cultuur te ontwikkelen, waarbij men zal besparen. Het moet je stimuleren om anders te denken. Zolang we de sector niet zullen reguleren, komen we niet. EBS is terecht een monopolist. Een monopolist kun je ook gemakkelijk reguleren’, aldus Kopinsky.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!