Aannemers Saramacca moeten nog miljoenen van de Staat ontvangen

Aannemers in Saramacca hebben een betalingsachterstand van miljoenen SRD’s lopen bij de Staat. Deze aannemers hebben diverse werkzaamheden verricht in opdracht van de ministeries van Landbouw Veeteelt en Visserij, Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling. Dagblad Suriname sprak met een van de aannemers die uit vrees voor rancune anoniem wenst te blijven. ‘We hebben een betalingsachterstand van een jaar. Aan ons was eerst beloofd dat we ons geld voor de verkiezingen zouden krijgen. Daarna hoorden we dat we dat geld direct na de verkiezingen zouden krijgen en vervolgens kregen we te horen dat we het geld na de inauguratie zouden krijgen.’ Hij moet een bedrag van SRD 1.2 miljoen van de Staat krijgen voor ophaalwerkzaamheden die hij in opdracht van het ministerie van LVV had uitgevoerd. Het betrof een situatie van calamiteit die hij snel moest aanpakken.
Hij heeft benzine gekocht op rekening bij de service stations om de werkzaamheden uit te voeren. Door de betalingsachterstand van de Staat kan hij zijn maandelijkse aflossing bij de banken ook niet voldoen. Hierdoor krijgt hij regelmatig aanmaningen toegestuurd. Dit resulteerde erin dat hij genoodzaakt was geld te lenen bij een geldschieter tegen torenhoge rentes. Hij had geen andere keus dan tot deze daad over te gaan.
De aannemer hoopt dat de Staat haar verantwoordelijkheden onderkent en de aannemers die schulden hebben bij de Staat zo snel als mogelijk uitbetaalt. Hij kan het zich niet voorstellen dat de Staat deze ondernemers telkens weer met een loze belofte zoet probeert te houden terwijl ze anderzijds grote verliezen lijden en failliet dreigen te gaan. Opmerkelijk is dat de aannemers over het gehele land bekeken miljoenen aan betalingsachterstand hebben lopen bij de Staat.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!