Bewoners Bigi Poika uit isolement gehaald

Bewoners Bigi Poika uit isolement gehaald 2
Bewoners Bigi Poika uit isolement gehaald 1De weggespoelde weg nabij Drie Kokro op de rijweg naar West-Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, door aannemer Haukes NV begaanbaar gemaakt. De weg was over een lengte van 15 meter weggespoeld, waardoor het verkeer was gestremd.
De bewoners van Bigi Poika en Tibiti zijn uit het isolement gehaald en kunnen weer richting Paramaribo reizen. Volgens Parlementariër Patrick Kensenhuis moet het ministerie van Openbare Werken zorgen voor een duurzame oplossing. ‘Het is een probleem dat zich telkens tijdens zware regenval voordoet. Nu is het Drie Kokro. Eerder was het een ander gedeelte van de weg geweest. Het blijkt dus dat vanaf de jaren ‘60 bij zware regens een situatie ontstaat van wegverzakkingen. Zwaar materieel zorgt ook ervoor dat de weg eerder kapot wordt gereden. Het ministerie moet dus uitkijken naar een duurzame oplossing’, meent Kensenhuis.
Vandaag is er een ontmoeting van de districtsraads- en ressortraadsleden met de dc van Para in het ressort Bigi Poika. Later op de dag zal er een ontmoeting zijn met de vaste commissie Openbare Werken van het parlement. De vaste commissie zal vervolgens met OW praten om te kijken welke zaken op de begroting van 2016 moeten worden opgenomen om dit probleem te op te lossen. De wegstrekking achter Zanderij richting Apoera is sinds 20 augustus voor zwaar materieel afgesloten. De weg is wel opengesteld voor personenauto’s. (foto’s: Suraya D.)
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!