Anton Paal niet vertegenwoordigd in interdepartementale commissies

Anton Paal niet vertegenwoordigd in interdepertementale commissiesPalu-assembleelid Anton Paal heeft geen zitting in geen enkele interdepartementale commissie in De Nationale Assemblee. Toen de samenstelling van deze commissies plaatsvond afgelopen dinsdag was hij niet in de zaal, laat hij weten tegenover Dagblad Suriname. ‘Geen man overboord, ik zit niet te springen om zitting te hebben in de commissies van de verschillende ministeries’, luidt zijn antwoord. Naar zijn zeggen heeft hij er ook geen belangstelling voor. ‘Het stelt niets voor, wat doen ze, ze vergaderen maar een keer per jaar’, geeft de politicus sceptisch aan.
Volgens Paal is hij wel vertegenwoordigd in ad hoc commissies, waaronder de commissie van rapporteurs van de Anticorruptiewet en de Comptabiliteitswet. De afgelopen periode heeft hij meer dan 5 keren vergaderd door zitting te hebben in dergelijke commissies, voert hij aan. Paal heeft ook belangstelling getoond om deel te hebben in de commissie van naturalisatie. Het Palu-assembleelid stelt voorop dat hij niet perse zitting moet nemen in een commissie slechts voor de formalisatie. Hij maakt graag deel uit van de ad hoc commissies, die wetsvoorstellen helpen aandragen. Op deze wijze werkt de politicus het meest effectief en efficiënt, laat hij doorschemeren.
Het is een feit dat hoewel het Palu-assembleelid deel uitmaakt van de regeringscoalitie, de Palu niet in de regering is vertegenwoordigd. Het regeerakkoord met president Desi Bouterse is ook niet door de Palu ondertekend, maar door de BEP en de DOE.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!