Inauguratie president en vp kostte SRD 2.5 miljoen

1InauguDe inauguratie van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin op 12 augustus 2015 heeft De Nationale Assemblee (DNA) uiteindelijk een bedrag van SRD 2.554.000 gekost. De inauguratiecommissie, onder leiding van assembleelid Amzad Abdoel, heeft verslag uitgebracht tijdens de huishoudelijke vergadering van dinsdag 18 augustus. Dit bedrag behelst slechts de kosten voor de buitengewone openbare vergadering van DNA. De kosten voor de installatie van de ministers, bijbehorende recepties en opvang buitenlandse gasten vallen onder de begroting van de presidentiele commissie, die onder het kabinet van de president valt. Deze was onder leiding van raadsadviseur Ramon Abrahams.
Het parlement heeft een bedrag van SRD 1.7 miljoen moeten neertellen om de Anthony Nesty Sporthal (ANS) in topconditie te krijgen. Het restant is gebruikt voor de vergadering van het parlement in ANS, aangezien een inauguratie tegelijkertijd een buitengewone vergadering is van DNA. Een ander deel van de festiviteiten is voor rekening van het kabinet van de president.
Binnen het parlement zijn gedeelde meningen omtrent de steeds terugkerende kosten voor de renovatie van de ANS. Assembleelid Dew Sharman, lid van de inauguratiecommissie, vindt dat het niet de taak is van het parlement om voor zulke kosten op te draaien. ‘Alhoewel de meningen daarover verdeeld zijn, vinden wij dat het niet zo kan zijn dat DNA om de vijf jaar steeds in de ANS moet gaan investeren, terwijl het gebouw steeds weer verpaupert’, stelt de politicus. Sharman vraagt zich af of deze kosten niet vergaard moesten worden bij ANS zelf, die onder het ministerie van Sport- en Jeugdzaken valt. Hij stelt voor dat dit voortaan op de begroting van dat ministerie wordt geplaatst. Daarnaast is er volgens hem een ambtelijke regeling dat er bij uitgaven boven de SRD 1.5 miljoen een openbare aanbesteding gehouden moet worden. Ongeveer 4000 gasten waren deelgenoot van de inauguratieceremonie.
FR

error: Kopiëren mag niet!