Somohardjo: "Sapoen en Chitan nu officieel OVERLOPERS"

asomoDe twee overlopers van de PL, Raymond Sapoen en Diepak Chitan zijn officieel geen fractieleden meer van de PL, stelt partijvoorzitter Paul Somohardjo. Gisteren zijn beide heren tijdens de huishoudelijke vergadering in het parlement door de fractievoorzitter van de NDP, Andre Misiekaba voorgedragen om zitting te nemen in commissies. Somohardjo wijst erop dat slechts fractievoorzitters de bevoegdheid hebben om zijn fractieleden voor te dragen.
‎Sapoen en Chitan zijn door Misiekaba voorgedragen om zitting te nemen in onder andere huishoudelijke aangelegenheden, Mensenrechten en de commissie van Binnenlandse Zaken. Dit is voor Somohardjo het bewijs dat de dissidenten officieel zijn overgelopen naar de NDP.
Somohardjo geeft aan dat hij als fractievoorzitter zijn eigen leden heeft voorgedragen om deel te nemen in commissies. Die zijn: Ingrid Karta Bink en William Waidoe.
De PL-voorzitter heeft van Misiekaba vernomen ‎dat Sapoen en Chitan er zelf om gevraagd hebben om voorgedragen te worden door de fractieleider van de NDP. Volgens Somohardjo is het nu overduidelijk dat Sapoen en Chitan niet meer tot de fractie van de PL behoren en zijn overgelopen naar de NDP.
‎Chitan zegt dat hij zelf aan Misiekaba vroeg om zitting te nemen in drie commissies, namelijk die van RGB, LVV en Biza, maar hij werd slechts voorgedragen voor de commissie van Biza. ” Er was geen ruimte meer in de andere commissies.” Volgens Chitan wil dit niet zeggen dat hij geen fractielid meer is van de PL. “Ik ben nimmer overgelopen naar de NDP, ik ben nog steeds lid van de PL fractie” stelt Chitan. “Voor mijn huis hangt nog steeds de vlag van de PL.”
Op de vraag waarom hij niet aan zijn fractievoorzitter ‎Somohardjo heeft gevraagd om voorgedragen te worden, geeft hij aan dat Somohardjo hem en Sapoen beschouwd als onwettige leden. Op de vraag waarom hij naar Misiekaba stapte, gaf Chitan te kennen dat de NDP, de partij waarvan Misiekaba de fractievoorzitter is, de grootste partij is en deel uitmaakt van de regering.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!