PLO wacht op uitnodiging minister TCT

John Mahadewsingh, voorzitter van de Particuliere Lijnbus Organisatie(PLO) geeft aan dat de PLO momenteel een uitnodiging van de nieuwbakken minister van Transport Communicatie en Toerisme afwacht. Andy Rusland, is de nieuwe minister van TCT.
Mahadewsingh geeft aan dat er een aantal zaken zijn die op het bord van de TCT minister zal worden gelegd. Tariefsaanpassingen en ordening in de sector waarbij er ook nog teveel busvergunningen zijn uitgegeven zijn onderdeel van de meerdere te bespreken onderwerpen. “We willen heel dringend praten over de mensen die teveel zijn op bepaalde trajecten. We willen ook praten over mensen die eventueel op andere trajecten kunnen worden geplaatst. Er zijn genoeg nieuwe plaatsen waar je de mensen kan inzetten. Je kunt niet op bestaande trajecten, die eigenlijk al vol zijn, nog meer nieuwe mensen accommoderen. De concurrentie wordt hierdoor te zwaar en wordt het moeilijker om te overleven. Om de sector gezond te houden, moet je dit probleem slagvaardig aanpakken” zegt Mahadewsingh.
Het probleem van de illegale bushouders is al geruime tijd bekend op dit ministerie, maar de voormalige minister heeft geen daadwerkelijke actie ondernomen. Mahadewsingh geeft aan dat de DC de toestemming heeft geven voor de vergunningen, vandaar dat het ministerie er niets aan doet.“Ze zeggen dat de DC de vergunningen heeft verstrekt, dus moet de DC het probleem oplossen”, stelt de PLO voorman.
Mahadewsing geeft aan dat indien hij als voorzitter van de PLO geen uitnodiging van TCT minister Rusland zal ontvangen, hij zelf een aanvraag zal doen voor een gesprek met hem. “De nood is groot. We hebben veel te bespreken met de nieuwe minister”, aldus de PLO voorman.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!