The Share wil ook internationaal bekendheid verwerven

The Share wil ook internationaal bekendheid verwerven.3The Share heeft op zaterdag 15 augustus haar launch gehad van haar sociaal netwerk. The Share is een sociaal netwerk dat mensen met sociaalmaatschappelijke issues een platform biedt om zich te uiten. Zij ontvangen in deze ook hulp van diverse organisaties. Je kunt anoniem een post plaatsen. Anoniem omdat men vaak bang is te praten over bepaalde zaken, zoals seks, vooral als je bekend bent. ‘Bij het opstellen van de algemene voorwaarden zullen onze bezoekers op de hoogte gesteld worden wat voor verhaaltjes wij verwachten of wat van hun verwacht wordt en hoe zij de website kunnen gebruiken’, zegt de vertegenwoordiger van The Share, Dwight Jubithana, tijdens zijn presentatie. ‘Onze visie is de beste te zijn in dat wat wij doen, niet alleen lokaal maar ook internationaal. Wat wij ook willen doen is de taboesfeer weghalen, zodat de mensen vrij kunnen zijn. Wij willen uiteindelijk bewerkstelligen dat de mensen rust vinden in hun leven en bewustwording brengen dat bepaalde problemen er zijn en dat ze bespreekbaar gemaakt kunnen worden.’
De doelgroep zijn personen tussen 16 en 60 jaar. ‘Wij beginnen vanaf 16 jaar, omdat wij geloven dat dit de juiste leeftijd is, waarbij men zich kan houden aan de richtlijnen van de website en begrijpen waarvoor wij staan.’ Binnen de doelgroep is ook opgenomen stichtingen en organisaties. The Share zal gepromoot worden via soicial media en de lokale pers om zo meer bekendheid aan te geven. Er zullen ook infodagen zijn, waarbij de gemeenschap geïnformeerd zal worden over datgene wat zij nog van plan zijn te doen. Er zullen ook spotjes geplaatst worden, zodat men ziet wat voor verhaaltjes er geplaatst kunnen worden.
Ter voorkoming dat mensen allerlei beledigende opmerkingen of grove taal gebruiken, zullen medewerkers speciaal ingezet worden om deze zaken te reguleren. ‘In geval van grove taal wordt zo een feed verwijderd en de persoon wordt geblokkeerd’, zegt de oprichter van The Share, Moesche Afoema.
Oprichter Afoema kwam op het idee met The Share te starten vanuit een droom die hij gehad heeft. Ook heeft hij persoonlijk zaken meegemaakt, waarbij hij ervaren heeft dat als de persoon misschien had kunnen praten over zijn of haar problemen, zaken minder negatief gelopen konden zijn. Daarom stelt hij dat wij als mensen elkaar moeten helpen. Het ligt in de bedoeling dat The Share uiteindelijk ook internationaal bekendheid verwerft.

error: Kopiëren mag niet!