Narain: ‘Traject tegen ineffectiviteit en inefficiëntie op LPD reeds lang ingezet door Adhin’

Dagblad Suriname ontving onlangs een kopie van een transitierapport, uitgebracht over de afdeling Leermiddelen, Productie en Distributie (LPD) van Minowc. In dit rapport wordt door de transitiemanager gesteld dat er sprake is van ‘structureel mismanagement’ op deze afdeling. Middels een schrijven van het Minowc, stelt Roy Narain, waarnemend directeur bij Minowc en hoofdverantwoordelijke voor de afdeling LPD van dit ministerie, dat hetgeen is aangegeven in het transitierapport over de afdeling reeds lang, na een gedegen analyse, onderkend is en dat daarop door het ministerie al ingespeeld is. Dit door middel van een traject van effectiviteit en efficiëntie.
De opmerking in het rapport dat er sprake is van ‘structureel mismanagement’ op LPD noemt het ministerie daarom het ‘intrappen van een open deur’. Dit is de reden waarom het ministerie de aantijgingen in het rapport naar ‘het rijk der fabelen’ verwijst. Met dit schrijven bevestigt Narain, door wie het stuk van Minowc getekend is, feitelijk nogmaals hetgeen hij eerder tegenover de krant bevestigd heeft. Narain had tegenover Dagblad Suriname erkend dat de in het rapport genoemde zaken zich inderdaad hadden voorgedaan op LPD, maar dat een groot deel van de wanordelijkheden reeds was aangepakt en dat men nog steeds doende was overige zaken op orde te stellen. In het recente Minowc schrijven vermeldt Narain ook dat het ministerie doorgaat met haar structurele hervormingen binnen de onderwijssector.
Opvallende punten die in het transitierapport zijn aangehaald en die vraagtekens hebben opgeroepen, hebben te maken met magazijnen die ingehuurd werden door het ministerie voor de opslag van boeken die de staat onnodig veel geld kosten. Volgens het rapport is er opslagruimte bij LPD voor deze boeken, mits de nodige reparaties of verbouwingen aan de ruimte worden verricht. In tenminste twee gevallen behoren, volgens informatie van Dagblad Suriname, de gehuurde ruimtes aan een bekende van de gewezen onderwijsminister en thans de vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin, toe. Vervanging van het waarnemend hoofd van de afdeling, dhr. Ramkelawan, toevalligerwijs ook een neef van Adhin, is volgens de transitiemanager ook een wenselijkheid. Dit, omdat Ramkelawan niet de nodige communicatie skills zou bezitten om de afdeling te kunnen leiden.

error: Kopiëren mag niet!