Presidenten Obiang, Granger en Correa hoogste gasten bij inauguratie

presidentenDe presidenten, Theodoro Obiang Nguema Mbasogo (Equatoriaal-Guinea), David Arthur Granger (Guyana) en Rafael Correa (Ecuador), maakten de top uit van de hoge buitenlandse gasten die de inauguratie van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin hebben bijgewoond. Naast deze staatshoofden zijn ook de vicepresidenten Miguel Díaz-Canel (Cuba), Jorge Arreaza (Venezuela) en Moisés Omar Halleslevens Acevedo (Nicaragua) afgereisd voor deze bijzondere plechtigheid. Opmerkelijk is dat de buurlanden, waarmee Suriname afgelopen jaren veel in Zuid Amerikaanse organisaties heeft gewerkt, slechts op ministerieel niveau waren vertegenwoordigd.
Unasur en Caricom ook aanwezig
Naast de regeringsfunctionarissen waren ook de voorzitter van de Unie van Zuid Amerikaanse Naties (Unasur), Tabaré Vázquez, en Irwin LaRocque, de secretaris-generaal van Caricom, aanwezig. Naast hun waren ook leden uit de diplomatieke wereld aanwezig. Ambassadeur Ernst Noorman van Nederland was ook een van de hoge gasten.
4000 gasten aanwezig
Met de miljoenen Surinaamse dollars die geïnvesteerd zijn voor de organisatie van dit evenement zijn uiteindelijk 4000 gasten geaccommodeerd. Opmerkelijk is dat de stoelen in de zaal van de Anthony Nesty Sporthal, waar hoge gasten werden geaccommodeerd, tot de laatste plek bezet waren. Op de publieke tribune waren er echter nog ettelijke vrije zitplaatsen. Vijf jaar geleden was de sporthal haast te klein om alle belangstellenden te herbergen.
FR

error: Kopiëren mag niet!