Scheidende minister Adhin wil continuïteit van beleid

Scheidende minister Adhin wil continuïteit van beleid.1Minister Ashwin Adhin van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft op dinsdag 11 augustus officieel afscheid genomen van zijn personeel. De scheidende minister maakte tijdens zijn afscheidstoespraak aan alle directeuren, onderdirecteuren, afdelingshoofden en overige personeel van het ministerie kenbaar dat het beleid van de afgelopen 2 jaar voortgezet moet worden. Hij zegt geloof te hebben dat de staf die hij zal achterlaten, goed werk zal doen.
Adhin, die ruim 2 jaar de leiding had over het ministerie, zegt niet te hebben verwacht dat er binnen korte tijd zoveel gestelde doelen gerealiseerd zouden worden. Hij verwachtte ruim 7 jaar te moeten uittrekken om het onderwijs weer op rails te krijgen. ‘Praktische efficiëntie zorgde ervoor dat zaken beter gestructureerd konden worden. Vanuit mijn nieuwe functie als vicepresident van Suriname zal ik het ministerie in de gaten blijven houden en erop letten dat er daadwerkelijk continuïteit van het beleid plaatsvindt.’
Onderwijsdirecteur Robert Peneux vindt het een grote eer dat hij onder minister Adhin heeft mogen fungeren. Peneux zegt nog nooit zo prettig heeft gewerkt met een minister. Volgens de onderwijsdirecteur heeft het ministerie de afgelopen anderhalf jaar ruim 32 doelen gerealiseerd. Er is volgens Peneux ook sprake geweest van team building en hard werken. ‘Als je goed onderwijs wil, zal je offers moeten brengen’, aldus Peneux.
Stanley Sidoel, directeur van het directoraat Cultuur, heeft het ook als positief ervaren om onder minister Adhin te hebben gewerkt. De naamsverandering die het ministerie eerder dit jaar onderging, is volgens hem een stap in de goede richting, omdat Cultuur zo beter tot uiting komt. ‘Goede resultaten zullen niet meteen gerealiseerd worden. De aankomende minister moet de concretisering voortbrengen.’ Sidoel hoopt dan dat cultuur meer beleidsaandacht zal krijgen de komende 5 jaar. De scheidende minister zal het vaandel op donderdag 13 augustus overdragen aan de nieuwe minister. Adhin heeft vanaf 3 juli 2013 gefungeerd als minister van Onderwijs.

error: Kopiëren mag niet!