‘Ministers moeten een karakteronderzoek ondergaan’

Volksvertegenwoordiger Ronald Hooghart wil dat er een karakteronderzoek uitgevoerd wordt ten aanzien van de ministers die aangesteld zullen worden. Hooghart vindt dat we het eerder mochten meemaken dat een aantal van de ministers de positie krijgen, maar dat ze het volk niet dienen. “Er komen vaak genoeg mensen die niets willen doen voor anderen, vandaar dat ik aangeef dat voordat je een minister ergens plaatst onderzoek de man zijn gedrag over de afgelopen jaren. Je kunt sowieso iemand niet op een bepaalde positie zetten waar hij ten dienste moet staan voor het volk, maar de persoon toont geen interesse in het volk. Eigenlijk moet men zelfs een psychologisch onderzoek doen”, volgens Hooghart. Een antecedentenonderzoek naar incidenten uit het verleden wordt er wel uitgevoerd, maar volgens Hooghart is dat niet genoeg, want daarin kijkt men als je over de nodige diploma’s beschikt en als je een strafblad hebt. “Ik heb het perse over het karakter, hoe gedraagt zo iemand zich”. Wat Hooghart verwacht van de nieuwe ministerploeg die aangesteld zal worden, is dat wanneer zij dit werk aannemen dat zij als minister inderdaad daar zijn om het volk te dienen. “Je moet kunnen luisteren naar het volk en met hen kunnen praten,” aldus de volksvertegenwoordiger.
Toewijzing van ministeries
De regering is langzaam bezig vorm te krijgen en na de inauguratie van de president wordt verwacht dat zaken met betrekking tot toewijzing van de nieuwe ministeries helemaal rond zullen zijn. Er zijn al enkele bekendmakingen geweest ten aanzien van welke partij een bepaalde post mag bemensen. Zo wordt er gezegd dat Regillio Dodsen van politieke partij Doe de post van Natuurlijke hulpbronnen (NH) zal krijgen. Deze partij wilde graag het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC ) maar die werd toegewezen aan PALU die overigens heeft bedankt voor deze post. Partijen zijn niet altijd tevreden met wat hen wordt toebedeeld, maar kiezen ervoor om deel uit te maken van de coalitie. Uiteindelijk wordt er geaccepteerd wat ze toegewezen krijgen.
Verder wordt de NDP-jongerenondervoorzitter Faizal Abdoelgafoer getipt als de nieuwe minister van Sport- en Jeugdzaken. De jeugdparlementariër en MDG-jeugdambassadeur heeft zich in de afgelopen periode ingezet om het sport- en jongerenbeleid te helpen uitvoeren. Abdoelgafoer heeft ook als voorzitter gefungeerd van de taskforce Sport Accommodatie op dit ministerie. Naar het schijnt zullen de ministers Soeresh Algoe (LVV) en Steven Relyveld (RGB), elk respectievelijk op hun posten blijven.

error: Kopiëren mag niet!