EBS ontkent bevindingen uit CLAD-onderzoek

Met verbazing heeft de directie van de N.V. Energiebedrijven Suriname de afgelopen dagen via de media kennis genomen van de onjuiste weergave van delen uit het rapport van het onderzoek van de Centrale Landsaccountant Dienst (CLAD) naar gestelde onregelmatigheden binnen haar bedrijfsvoering. De EBS distantieert zich van deze misleidende informatie en protesteert nadrukkelijk tegen de manier waarop het vertrouwelijke rapport van de CLAD wordt misbruikt. Zonder bronvermelding en enige vorm van wederhoor is informatie uit het rapport uit zijn context gehaald en bekend gemaakt, kennelijk met als doel het schaden van de reputatie van het bedrijf en van haar leiding en beïnvloeding van de publieke opinie. Dit lat de directie weten in een persverklaring aan de media.
De directie benadrukt bij dezen dat informatie uit dit rapport niet in handen van onbevoegden terecht mag komen. In het zogenoemd assurance-rapport van de CLAD, heeft de CLAD de rechtsregels en spelregels m.b.t. het gebruik van de informatie in dit rapport nadrukkelijk vastgelegd. “Het assurance-rapport is opgesteld voor de Minister van Financiën, het Openbaar Ministerie in de persoon van de waarnemend procureur-generaal bij het Hof van Justitie, de Raad van Commissarissen en de waarnemend algemeen directeur van de N.V. Energiebedrijven Suriname.
De directie wil erop wijzen dat het rapport uitsluitend bestemd is voor bovengenoemde verspreidingskring en mag niet worden verspreid of gebruikt door anderen, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de CLAD. Met het door onbevoegden verspreiden van informatie uit het rapport is er sprake van het opzettelijk schenden van voormelde regel met allerlei schadelijke gevolgen van dien, ook voor wat betreft de kwaliteit van het rapport zelf en haar bruikbaarheid.
Tegen deze achtergrond wil de EBS daarom zich zoveel mogelijk onthouden van commentaar op de verkeerde berichtgeving in de media. Zij zal ter bestemde plaatse op de door haar te bepalen wijze op het rapport ingaan.

error: Kopiëren mag niet!