DNA betaald SRD 1.7 miljoen voor restauratie Anthony Nesty Sporthal

De Nationale Assemblee (DNA) heeft een bedrag van SRD 1.7 miljoen moeten neertellen om de Anthony Nesty Sporthal (ANS) in top conditie te krijgen voor de inauguratie van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin. Assembleelid Dew Sharman, lid van de inauguratiecommissie, zegt aan Dagblad Suriname dat de inauguratie uiteindelijk iets meer dan SRD 2.7 miljoen zal kosten. Uit dat bedrag zal de SRD 1.7 miljoen gebruikt worden voor de renovatie, schoonmaak en verfbeurt van het gebouw. Het restant van SRD 1 miljoen is voor de vergadering van het parlement in ANS, aangezien een inauguratie tegelijkertijd een buitengewone vergadering is van DNA. Een ander deel van de festiviteiten is voor rekening van het kabinet van de president. Het gaat om een voorlopige begroting. Wat de kosten van het kabinet van de president zijn vanaf beëdiging van ministers en het defilé, zijn niet duidelijk. De technische voorbereidingen zijn reeds op schema en de beheerder van NIS heeft volgens de parlementariër reeds aangegeven dat het gebouw zaterdag zal worden opgeleverd.
Restauratie ANS moet op begroting Sport- en Jeugdzaken
Sharman vraagt zich af wie precies deze SRD 1.7 miljoen zal betalen, aangezien het niet de taak is van het parlement om voor zulke kosten op te draaien. Vooruitlopend daarop is wel al besloten dat DNA dit nu uit haar eigen begroting bekostigt. “Alhoewel de meningen daarover verdeeld zijn, vinden wij dat het niet zo kan zijn dat DNA om de vijf jaar steeds in het ANS moet gaan investeren, terwijl het gebouw steeds weer en verder verpaupert”, stelt de politicus. Sharman vraagt zich af of deze kosten niet vergaard moesten worden bij ANS zelf, die onder het Ministerie van Sport en Jeugdzaken valt. Hij stelt voor dat dit voortaan op de begroting van dat ministerie wordt geplaatst. Daarnaast is er volgens hem een ambtelijke regeling dat er bij uitgaven boven de SRD 1.5 miljoen een openbare aanbesteding gehouden moet worden.
4000-5000 mensen verwacht op inauguratie
Sharman geeft aan dat er op die dag tussen de 1100 en 1200 zitplaatsen zullen zijn, daarnaast kan de ANS ook nog 3000 extra mensen opvangen. De aanwezigen zullen bestaan uit mensen uit de politieke top, politieke partijen, publiek, ambassadeurs en andere buitenlandse gasten.
FR

error: Kopiëren mag niet!