Werknemers Openbare Werken verlaten werkvloer uit protest

OWWerknemers van het ministerie van Openbare Werken kregen gisteren na 12:00uur toestemming van Michael Sallons, die de voorzitter is van de Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Bond Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), om de werkvloer uit protest te verlaten. Alvorens de werknemers daarvoor toestemming kregen, hadden ze vanaf het Randjiet Boys-voetbalveld in een protestmars gelopen naar het ministerie van Openbare Werken, waarna er een petitie werd aangeboden aan de bewindsman Rabin Parmessar .
In de petitie, die door ruim 300 mensen is getekend, is onder andere opgenomen dat de WOOW en de BPSG geconstateerd hebben dat het ministerie zonder de regels van de Personeelswet in acht te nemen bij willekeur tuchtstraffen oplegt aan personeelsleden werkzaam bij het ministerie van OW. Ook is in de petitie opgenomen dat het ministerie buiten de thans geldende en goedgekeurde organisatiestructuur handelt; die bovendien ook nog zelf door het ministerie is ingesteld. Daarnaast vinden de ondertekenaars van de petitie het niet kunnen dat de minister wel algemene instructies kan geven voor humanitaire betuigingen van medewerkers voor de voortzetting van de noodzakelijke dienstverlening, maar dat vooral het geval van tijdelijke onderbreking of voortijdige beëindiging van het werk in verband met het overlijden van een collega het gezag van het diensthoofd een doorslaggevende rol moet kunnen hebben.
Volgens minister Parmessar die kort na de petitie in ontvangst genomen te hebben een persconferentie belegde zijn er wat afspraken gemaakt met de bond. De meeste punten zijn al afgehandeld. “ Nu heb ik een aantal punten gekregen en als ik naar de punten kijk, waren die niet mee genomen naar de eerdere besprekingen. Het zijn ook geen noemenswaardige punten.”

error: Kopiëren mag niet!