Paul Somohardjo: ‘Sapoen en Chitan voor spek en bonen in het parlement’

‘Sapoen en Chitan zijn voor spek en bonen in het parlement.’ Partijvoorzitter Paul Somohardjo schroomt er niet voor dit aan te halen. Dit is volgens de voorzitter duidelijk bewezen afgelopen donderdag bij de huishoudelijke vergadering waar al de assembleeleden bij een fractie thuis hoorden, maar Sapoen en Chitan verlegen zaten om een fractie. Zij hadden geen fractie waar ze thuishoorden. Dat deze twee leden wel door parlementsvoorzitter Jenny Simons waren uitgenodigd, heeft erin geresulteerd dat de partijleiding van de PL voor de tweede maal een kort geding tegen Simons heeft aangespannen.
Volgens Somohardjo heeft Simons middels het versturen van de convocaties, duidelijk bewezen dat ze het schrijven dat tot twee maal toe naar haar is gericht door de PL en waarin aangegeven wordt dat Sapoen en Chitan zijn teruggeroepen, naast zich neerlegt. Somohardjo zegt dat Simons deze brieven faliekant heeft genegeerd. Hem restte geen keus dan de parlementsvoorzitter wederom voor het gerecht te slepen. Hij had al aangegeven dat indien Simons de twee overlopers wederom zou convoceren, zij kan rekenen op een kort geding.
De PL-voorzitter legt er de nadruk op dat slechts de parlementsvoorzitter de persoon is die assembleeleden kan weren in het parlement. Zij is degene die het parlement in en buiten rechte vertegenwoordigt. De PL had al eerder een kort geding aangespannen tegen de parlementsvoorzitter. Toen stelde de rechter vast dat de twee leden te vroeg waren teruggeroepen. Zij waren nog niet toegelaten tot het parlement. Hierna werden Sapoen en Chitan voor de tweede maal teruggeroepen door de partijraad van de PL.
Ondertussen heeft Sapoen een kort geding aangespannen tegen de PL, dat hij niet gehinderd wil worden in zijn politieke activiteiten. Somohardjo vindt het argument een lachertje. Hij kan het zich niet voorstellen dat Sapoen en Chitan die namens de PL stemmen hebben vergaard, de partij de rug hebben toegekeerd, beweren nog PL’er te zijn en op de koop toe een rechtszaak tegen de PL aanspannen om met rust gelaten te worden. Komende week donderdag moet de advocaat van de PL het mondelinge pleidooi houden in deze zaak.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!