Een maand cel voor bezit 195 gram hennep

De 33-jarige Wilgo Baisi is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Daarop kreeg de veroordeelde een boete van SRD 150, subsidiair een week hechtenis. Baisi werd op 23 juni dit jaar door de politie tijdens een verkeerscontrole aangehouden met in zijn bezit 195 gram marihuana. De drugs was in 9 pakken verpakt en had een gewicht van 195 gram. De politie had deze verdachte op verdenking van een beschieting aangehouden. Echter werd de verdachte hiervoor niet vervolgd, omdat er geen andere bewijsmiddelen dan een vermoeden bestaat.
De openbare aanklager Reshmi Rathipal achtte het feit bewezen. De veroordeelde verklaarde op de rechtszitting dat hij al langer dan 10 jaren gebruiker is van hennep. In het dossier is er geen scheikundig rapport aanwezig en werd in dit geval de deskundigheid van de verdachte toegepast. Hij verklaarde dat het hier ging om marihuana. De vervolgingsambtenaar achtte bezit wettig en overtuigend bewezen en eiste een straf van 6 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een geldboete van SRD 150, te vervangen door een week hechtenis.
Advocaat Robby Neslo gaf aan dat zijn cliënt een volmondige verklaring heeft afgelegd ten aanzien van het aangetroffen spul. Hij verzocht de rechter om een zodanige straf te willen opleggen dat de verdachte spoedig naar huis mag.
Rechter Marie Mettendaf achtte zoals gevorderd het feit wettig en overtuigend bewezen. Gezien de inlichtingenstaat van de verdachte blijkt dat hij een first offender is. De rechter legde een straf op die bijna gelijk staat met de tijd in voorarrest doorgebracht. Baisi komt vandaag, vrijdag 24 juli, uit het gevang als hij de boete betaalt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!