Simons krijgt tweede brief PL in handen

SimonsParlementsvoorzitter Jenny Simons heeft gisteren een tweede schrijven opgestuurd gekregen van de partijleiding van de PL, waarin opgenomen staat dat indien de parlementsvoorzitter de PL-overlopers Raymond Sapoen en DiepakChitan convoceert, zij wederom voor het gerecht gesleept zal worden. ‘Wanneer zij volhardt door Sapoen en Chitan uit te nodigen, gaan wij weer een kortgeding tegen haar aanspannen’, aldus partijvoorzitter Paul Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Hij blijft bij zijn standpunt dat de twee overlopers al zijn terug geroepen door de partijraad en volgens de wet geen volksvertegenwoordigers meer zijn. ‘De tweede brief aan het adres van de parlementsvoorzitter geldt als een waarschuwing’, zegt Somohardjo.
Op basis van het eerdere vonnis tegen de parlementsvoorzitter, wordt aangedragen dat Simons de bevoegde persoon is om te handelen. Zij zou alle bevoegdheid bezitten om volksvertegenwoordigers niet te convoceren. De overlopers zijn voor de tweede keer terug geroepen, nadat ze beëdigd en toegelaten waren.
Somohardjo benadrukt dat hij de gemeenschap wijs probeert te maken dat vooral Sapoen ter wille van eigenbelang is overgelopen. Dit deed hij ook al in 1990, in Pendawalima-verband. Voor de post van onderminister van Onderwijs coupte hij volgens Somohardjo het voorzitterschap binnen de Pendawalima. ‘15 jaren zat hij aan als voorzitter, maar heeft er uiteindelijk niets van gebakken.’ Toen de Pendawalima ophield te bestaan, is hij zijn heil gaan zoeken bij de PL, de partij die inmiddels was opgericht door Somohardjo. Sapoen’s komst binnen de PL wordt door Somohardjo betiteld als ‘instappen in een rijdende trein.’
Dat de afgelopen dagen veel met vuil is gesmeten aan het adres van Somohardjo, deert hem niet. ‘Hij is niet door Somohardjo maar door de partijraad, het hoogste orgaan binnen de partij, teruggeroepen.’ Somohardjo plaatst vraagtekens achter de legitimiteit van de zogenaamde kernen die aangeven de twee overlopers te ondersteunen. ‘Ik ken die mensen niet, kernen worden geïnstalleerd door de voorzitter.’ Dat de PL rake klappen moet incasseren van eigen mensen, maakt de PL voor de eerste maal mee, aldus Somohardjo die de uitspraak van het kortgeding die Sapoen aanhangig heeft gemaakt tegen de partijleiding, rustig afwacht.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!