WINSTON DE MARTELAAR bereid riant salaris in te leveren

frontbinnen2
frontbinnen
frontbinnen1Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is bereid een deel van zijn ministerssalaris in te leveren om zo een steentje bij te dragen aan de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen van de regering. De bewindsman zegt echter niet erbij hoeveel SRD’tjes hij bereid is te missen.
Lackin, die tevens woordvoerder is van de Nationale Democratische Partij (NDP), zei kort na gesprekken met verschillende maatschappelijke groeperingen dat president Desi Bouterse gevraagd heeft naar een gemeenschappelijk aanpak om de komende financieel economische recessie tegen te gaan. Als het staatshoofd hem vraagt om ook een steentje bij te dragen, zal hij bereid zijn om zijn buikriem strakker aan te halen.
Een minister in Suriname verdient op dit moment SRD 22.610 per maand. De president en vicepresident toucheren respectievelijk SRD 47000 en SRD 39567per maand. Dit zijn de ‘blote’ salarissen waarbij de verschillende toelagen en privileges niet zijn bijberekend.
Verschillende maatschappelijke groeperingen hebben sinds de bekendmaking van de opkomende financiële recessie al te kennen gegeven dat de regering harde maatregelen moet treffen bij de uitbetaling van torenhoge salarissen aan directeuren en top personeel van parastatale bedrijven. Het is publiek geheim dat de directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) en Staatsolie meer dan regeringsfunctionarissen verdienen. Ook moeten de 14e en 15e maand salarissen bij deze ondernemingen worden aangepakt.
FR

error: Kopiëren mag niet!