Simons weer voor het gerecht wanneer ze Sapoen en Chitan convoceert

Simons weer voor het gerecht wanneer ze Sapoen en Chitan convoceertParlementsvoorzitter Jennifer Simons zal weer voor het gerecht gesleept worden door de Pertjajah Luhur (PL), wanneer zij de overlopers van de PL, Raymond Sapoen en Diepak Chitan, convoceert voor de eerstvolgende parlementsvergadering. Gisteren, woensdag, heeft de partijleiding middels een officieel schrijven dat gericht is aan de parlementsvoorzitter, kenbaar gemaakt dat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn door de PL.
Partijvoorzitter van de PL, Paul Somohardjo, geeft Dagblad Suriname te kennen dat indien Simons het schrijven in de wind ‎slaat en de twee overlopers uitnodigt, aangemerkt kan worden dat zij willens en wetens heeft gehandeld. En hiertegen wordt een kort geding tegen haar aangespannen. Somohardjo wijst erop dat het de parlementsvoorzitter is die rust en orde op zaken stelt in het parlement.
Dat de twee overlopers zijn teruggeroepen door de PL is ook middels schrijven kenbaar gemaakt aan de president en de minister van Binnenlandse Zaken. Slechts Sapoen heeft het deurwaardersexploot, waarin aangegeven wordt dat hij teruggeroepen is, ontvangen. Chitan maakte zich onvindbaar voor de deurwaarder die zijn exploot moest uitreiken. Het exploot van Chitan is opgestuurd naar de procureur-generaal. Chitan zou volgens Somohardjo een kat-en-muis-spelletje spelen en heeft zijn familie verboden het exploot te ontvangen. Door deze op te sturen naar de pg zijn er volgens Somohardjo nog wegen open tegen personen die willen ‘dokken’.
De PL had de twee overlopers al teruggeroepen. Maar ze waren op dat moment nog niet toegelaten tot het parlement. Ook had hij een kort geding aanhangig gemaakt tegen de parlementsvoorzitter om haar te verbieden de twee overlopers te convoceren. De rechter wees het bod van de PL af. Gesteld werd dat de twee overlopers te vroeg waren teruggeroepen. Hierna werden de twee voor de tweede maal teruggeroepen door de PL.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!