Districtsraads- en ressortraadsleden Commewijne beëdigd

Gisteren zijn de districtsraads en de ressortsraadsleden van Commewijne, in bijzijn van de minister en directeur van Regionale Ontwikkeling, leden van het Centraal Hoofdstembureau, leden van het Onafhankelijk Kiesbureau, DNA-leden en genodigden in de Express Hall te Commewijne beëdigd voor de komende 5 jaren. Het ging bij deze om 68 rr-leden, afkomstig uit de 6 ressorten van Commewijne, en 11 dr-leden.
Dc Remy Pollack gaf aan dat de verkiezingen al voorbij zijn en er dus samengewerkt zal moeten worden. Men zal niet meer naar de politieke kleuren moeten kijken. ‘U heeft uw stukken in ontvangst gehad. Deze stukken noem ik een Bijbel. Dit, omdat je moet gaan lezen wat jou taken en bevoegdheden inhouden. De mensen hebben hun stem op u uitgebracht, omdat men vertrouwen in u heeft. Ze rekenen erop dat u hun belangen kunt behartigen. Laat het niet zo zijn dat u die job hebt aanvaard voor de centjes, maar dat u gekozen bent om uw ressort naar hogere hoogte te brengen. Dat betekent dat de mensen u moeten kennen en in het veld moeten zien als hun oog en oor’, aldus Pollack.
Minister Stanley Betterson nam de eed af van de dr-leden en dc nam de eed van de rr-leden af. Het instituut van de rr en dr werd volgens de minister alleen gebruikt als men ze in de Verenigde Volksvergadering nodig had. ‘Met de uitvoering van het decentralisatieprogramma hebben de dr- en rr-leden hun werk kunnen doen. Niemand kan de dr- en rr-leden van de vorige termijn verwijten niet te hebben gewerkt. Het werk van dr en rr is niet om te zitten wachten of schelden op de dc, want dat is heel populair. Belangrijk is om te kijken wat je zelf doet’, zei Betterson.
Parlementariër Rajiv Ramsahai gaf aan dat deze dr- en rr-leden de bouwstenen zijn waarop de regering steunt. Dit zijn de mensen die de districtsplannen in elkaar moeten zetten en de problemen van het volk moeten aankaarten bij de verschillende instanties, vandaar dat zo een dag een belangrijke dag is. ‘Er is een nieuw team, maar ik denk dat ze goed gemotiveerd zijn om hun werkt te kunnen doen’, stelde Ramsahai.
Als voormalig dc van Commewijne gaf parlementariër Ingrid Karta-Bink aan dat zij de zweepslagen van het werk kent. ‘De minister heeft gezegd dat wij op alle fronten moeten bezuinigen. Maar het kan niet zo zijn dat wij stiefmoederlijk worden behandeld. De commissariaten moeten reserveringen doen op de begroting die hun door RO wordt toegekend. Dat is ongeveer 1.2 miljoen. 750.000 reserveren we alleen voor vuilophaal. Maar in Paramaribo doet Openbare Werken de vuilophaal’, zei Bink.
Volgens Bink zal OW een landelijke begroting voor de vuilophaal moeten opstellen en dat geld aan de districten moeten toekennen. Dit, zodat de districten het geld dat zij van RO krijgen voor de ontwikkeling van het district kunnen gebruiken. ‘Dit zal maken dat een groot deel van de 6 ressortsplannen uitgevoerd kunnen worden’, aldus Bink.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!