Santokhi: ‘VHP blijft in landsbelang bijdrage leveren’

SantokhiParlementariër en voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Chan Santokhi, gaf in zijn felicitatie aan president Desi Bouterse en vicepresident elect Ashwin Adhin te kennen dat zijn fractie, zoals al bewezen, klaar staat om waar dan ook gewenst haar bijdrage te leveren aan land en volk. De VHP-voorzitter wees op het belang waarbij de pasgekozenen geen rooskleurige toekomst tegemoet zien. Op hun rust volgens hem een bijzonder grote verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid die inhoudt dat er uitvoering gegeven moet worden aan de taken, zoals die zijn vastgelegd in onze constitutie en andere wettelijke regelingen. ‘Verantwoordelijkheid voor de welvaart en het welzijn van het gehele volk, ongeacht de politieke kleur en ras’, stelt de parlementariër. Santokhi benadrukte dat hij ook de hoop uitspreekt dat de heersende controversen, waar die al dan niet in de huidige regering nog bestaan, plaats zullen maken voor een klimaat van begrip voor elkaar en wederzijds respect.
Santokhi benadrukte dat er grote uitdagingen zijn in diverse sectoren van de maatschappij. Het gaat om onder andere uitdagingen in het financieel monetair bestel, politiek bestuurlijke orde, sociaal maatschappelijke sfeer en van sociaaleconomische aard. Hoewel de partij altijd een felle tegenstander is geweest van het volgens haar aangeduide verspillend beleid van de paarse partij, respecteert zij de wil van het volk. Hij wenst de hoop uit te spreken dat de president met zijn regering in staat zal zijn om een zodanig beleid uit te stippelen, zodat de natie Suriname in haar geheel op een adequate wijze zal kunnen gedijen. Namens zijn fractie bracht Santokhi de felicitatie uit aan beide heren. Hiervoor kreeg hij ook een warme ovatie voor zijn sportiviteit.
Alle vertegenwoordigers van oppositiefracties hebben te kennen gegeven de nieuwe regering kritischer te zullen volgen op haar daden. Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk gaf aan dat oom Desi altijd kan rekenen op zijn steun. Paul Somohardjo van de PL benadrukte dat zijn fractie het meest kritisch en constructief zal zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!