‘Zwakke schakel’ bereid niet te bewilligen als NDP dat vraagt

Keshopersad Gangaram Pandey bereidt niet te bewilligen als partij dat vraagt.1Nu NDP’er Ashwin Adhin de vicepresident van Suriname is, komt zijn plaats van parlementariër in De Nationale Assemblee open te vallen. Formeel heeft Adhin tot drie maanden na zijn verkiezing tot vicepresident, nog de tijd om aan te geven voor welke van de twee functies hij zal gaan. Middels opschuiving zal dan Keshopersad Gangaram Panday in het parlement moeten belanden. Gangaram Panday zegt aan Dagblad Suriname dat hij het een eer vindt om in plaats van Adhin zitting te zullen nemen in DNA. Hij zegt dat hij er helemaal gereed voor is. Alvorens hij in functie kan komen, zal Gangaram Panday eerst moeten bewilligen. Op de vraag of hij zal bewilligen voor de positie van parlementariër, antwoordt de politicus dat hij ‘zal doen wat de partij zegt’. De voormalige buurtmanager Gangaram Panday behoorde tot de zwakste schakels binnen de paarste partij tijdens de afgelopen verkiezingen. Hij behaalde 138 stemmen tijdens de afgelopen verkiezingen in het district Paramaribo.
‘Voor elke functie wil ik paraat staan’, verduidelijkt hij. Als de partij zou aangeven dat hij niet zou moeten bewilligen, heeft GangaramPanday daar geen moeite mee. ‘De partij beslist’, geeft hij aan. ‘Vanuit welke invalshoek de partij mij ook wil gebruiken, daar ga ik voor’, aldus de NDP’er, die op het kabinet van de president is geplaatst sinds hij de overstap maakte van de VHP naar de NDP ruim een jaar geleden. De politicus denkt niet dat hij, zoals door sommigen beweerd wordt, op basis van het aantal behaalde stemmen beoordeeld zal worden. ‘De partij werkt anders, de partij weet welke activiteiten ik heb ontplooid zowel binnen als buiten Paramaribo.’ Er zijn volgens Gangaram Panday leden die al jaren in het parlement zijn, die hetzelfde aantal als hij of zelfs veel minder stemmen hebben gehaald. ‘Daar is toch geen poeha van gemaakt?’, stelt hij. Zijn partij weet volgens hem precies ‘wat er is gebeurd en hoe de zaken in elkaar liggen’.
Als Gangaram Panday in het parlement komt, gaat de gewezen buurtmanager voor welzijn en welvaart voor een ieder, gelijke kansen voor een ieder, meer leefbaarheid en veiligheid in het land, criminaliteit en armoedebestrijding en het stimuleren van het klein ondernemerschap. Behalve Adhin zullen ook Ricky Kromodihardjo, Andre Misikaba en mogelijk Rabin Parmessar andere functies gaan bekleden, waardoor hun zetel in het parlement vacant wordt. Hierdoor zouden ook Ruchsana Illahibaks en Rocher Hopkinson in het parlement kunnen belanden. Ilahibaks is een nog zwakkere schakel dan GangaramPanday met 89 stemmen. Hopkinson had er 282 stemmen. Een sterke schakel op de lijst, maar helemaal op nummer 15 is de voormalige voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, Darryl Boetoe. Boetoe heeft 1.040 stemmen.

error: Kopiëren mag niet!