Vishnudatt: “Afbraakproces PL veroorzaakt door onnozelheid Somohardjo”

Vishnudatt“Alweer haalt PL op een negatieve manier de media, zowel nationaal als internationaal, en dit allemaal door het met geveinsde onnozelheid blunderen van de sluwe Somohardjo.” Dit zegt oud-parlementariër en NDP-topper Theo Vishnudatt aan Dagblad Suriname. De politicus geeft aan dat het probleem, waarvoor nu een rechtszaak gaande is, gewoonweg te wijten is aan de onnozelheid van Pertjajah Luhur (PL)-voorzitter Paul Somohardjo. Zoals deze meerdere malen ook bakzeil bij president Desi Bouterse heeft gehaald, verwacht hij dan ook dat hij het aangespannen kort geding vandaag ook verliest. Vishnudatt benadrukt dat het reeds jaren al opvallend was dat het afbraakproces binnen PL eerder was ingezet. Hetzelfde chantagepolitiek die de PL-voorzitter tijdens de vorige samenwerking met de Nationale Democratische Partij (NDP) uithaalde, wordt volgens hem nu ook bij de twee PL-dissidenten Raymond Sapoen en Diepak Chitan toegepast. Hij hoopt daarom dat de kortgedingrechter Somohardjo voor eens en altijd afleert om te chanteren.
“Met Ronald Venetiaan kon hij het zich comfortabel en ongestoord permitteren, om door een chanterende opstelling persoonlijke en partijzaken gedaan te krijgen. Immers, de naïeve Venetiaan en de NPS dachten dat anders Somohardjo en zijn PL zouden weglopen uit de regeercoalitie en waardoor Venetiaan dan niet langer president zou zijn. Het was destijds allemaal blufpoker!”, stelt de politicus. Als Somohardjo volgens Vishnudatt zijn immorele chantagepolitiek tegenover Bouterse uitprobeert, dan wordt hij terstond de laan uit gestuurd en uit de regeercoalitie gezet. Daarnaast is hij onlangs ook ontslagen als fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). “Bouterse laat niet met zich sollen!”, aldus Vishnudatt.
Het aangespannen kort geding van de roodwitte partij tegen parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zal vandaag middels een vonnis worden afgerond. De partij heeft gevraagd om de twee PL-dissidenten de toegang te ontzeggen bij de verkiezing van president en vicepresident op dinsdag 14 juli en ontzegging van toegang tot alle hierna te volgen vergaderingen, omdat deze door haar zijn teruggeroepen. Ondertussen heeft de VHP het Centraal Hoofdstembureau (CHS) gevraagd voor opvolging te zorgen. VHP-voorzitter Chan Santokhi vraagt in een schrijven aan CHS-voorzitter Eugene Merkus dat de brief van PL en de daarop volgende handelingen van het CHS over de opvolging van Sapoen van groot belang zijn voor de VHP. Indien Sapoen teruggeroepen wordt, schuift dokter Barkat Mohabali van de VHP op in Wanica. Santokhi vraagt het CHS om binnen de wettelijke termijn te handelen, waardoor er wordt voorzien in de ontstane vacature. De termijn van 14 dagen is intussen al verstreken.
FR

error: Kopiëren mag niet!