Directeur CPI:‘Uitslag kon toch iets beter’

Frontfoto
Directeur CPI uitslag kon toch iets beter.2De studenten van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) hebben gisteren hun uitslag gehad. Directeur Marco Ligtvoet geeft tegenover Dagblad Suriname te kennen dat er heel grote vreugde is bij de studenten en dat maakt de uitslag altijd tot een heel heugelijk moment. Hij stelde dat het wel iets beter kon met de uitslag. Het streven was om na herexamen 80% geslaagden te halen, maar dat dit jaar waarschijnlijk niet meer lukken. ‘Ik ben wel tevreden met de uitslag van veel studenten. Bepaalde studenten zijn goed geslaagd en dat stemt goed.’ Er is examen gedaan is 10 vakken. Er hebben ongeveer 94 studenten meegedaan aan het examen, waarvan 48% (45) direct geslaagd is en 21 % direct afgewezen (19). Dertig (30) studenten moeten herexamen doen en hebben dus nog een kans om te slagen.
Op het CPI worden studenten opgeleid tot leerkracht en wel kleuteronderwijs. Volgens de slagingsnormen moet je een voldoende hebben voor ‘Lesgeven’. Moet je andere vakken ook nog overdoen, danbestaat de kans afgewezen te worden. Op andere scholen zijn de vakken waar de studenten het meest problemen van ondervinden, meestal de rekenvakken. ‘We zien veelal dat de herkansingen op CPI vooral bij Nederlands zijn en het vak ‘Lesgeven’. Een paar studenten hebben minder goed gewerkt bij Pedagogiek. Wij proberen onze studenten altijd zo goed mogelijk voor te bereiden, dus er is niet echt sprake van extra lessen. Ik heb wel gezien dat studenten wel op de zaterdag extra lessen kwamen volgen’, aldus CPI-directeur Marco Ligtvoet.
De inschrijvingen zijn dit jaar anders, aangezien het ministerie ervoor gezorgd heeft dat studenten van mulo, die vanuit de AE-stream komen op hun eigen voj-school hun formulier moeten indienen. Op het aanmeldingsformulier kunnen zij hun keuze aangeven welke vervolgopleiding ze willen doen. Dat komt dan bij het ministerie, dat het sorteert aan de hand van de keus en het woonadres. De school krijgt het dan via het ministerie. Er zal dus een keuze gemaakt worden op basis van het woonadres en de beschikbare plaatsen.

error: Kopiëren mag niet!