Verkoop van bara’s en roti’s alleen met vergunning

Aan de hand van recente bekendmakingen vanuit het commissariaat Zuid-West is gesteld dat verkopers en of winkeliers, die direct consumeerbare producten verkopen, waaronder specifiek genoemd bara’s en roti’s, daarvoor de desbetreffende vergunning moeten bezitten.
Districtscommissaris (dc) Mike Nerkust zegt hieromtrent dat bepaalde producten sowieso niet de hele dag op de schapen, rekken of counter gelaten kunnen worden. De commissariaten (Noord –Oost ook) zijn druk bezig deze zaken te regelen. Er is volgens dc Nerkust een hele organisatie aan verbonden, waar ook dc Miranda aan meewerkt. Het ligt in de bedoeling meer bestuursambtenaren in het veld te sturen die in de middag bereid gevonden zijn te werken. ‘Er is met de mensen gesproken om de kwaliteit van het werk te verbeteren en een aantal mensen is akkoord gegaante werken zonder meer geld te vragen voor onder andere overuren.’
De districtscommissaris geeft aan dat de acties niet blijven bij controleren van winkels en controle als de mensen vergunningen hebben. ‘We zijn ook nog steeds bezig met de etenszaken te controleren en percelen op te schonen. Deze actie moet eigenlijk ook een stukje verantwoordelijkheid bij de winkelier brengen.’ Met betrekking tot het eventueel opleggen van een boete zegt de dc dat de wetgeving voldoende opties biedt om maatregelen te treffen. De dc vindt echter dat je niet direct over hoeft te gaan tot de zwaarste maatregel. ‘Je gaat in ieder geval niet om de onderneming moeilijk te maken, maar men moet wel binnen de regels blijven.’ Op de opmerking dat bepaalde acties van de beleidsmedewerkers van het districtscommissariaat soms tot agressie kan leiden bij de winkeliers, zegt dc Nerkust:‘onbekend maakt onbemind’ .‘Nu hebben we een hele goede samenwerking met ons DNA-lid Stephen Tsang, ook voorzitter van de ChineseVereniging, waardoor het heel goed lukt de communicatie met de Chinese groep binnen de samenleving constructief te voeren’, aldus dc Mike Nerkust.

error: Kopiëren mag niet!