Het ministerie van Openbare werken besloot in mei 2015 de bermen aan de Dr. Sophie Redmondstraat, te betonneren. Het doel dat het ministerie wilde bereiken, was tweeledig. Het afkalven van de huidige zand- en grasbermen, zou in de eerste plaats worden tegengegaan waardoor het onderhoud veel makkelijker zou worden. Maar verder kon, indien verhoogd, met de verharde bermen ook worden voorkomen, dat voertuigen bij uitwijken in de trens belanden. Het plaatsen van vangrails zou dan ook overbodig worden. De werkzaamheden voor verharding van de beide bermwanden aan de Dr. Sophie Redmondstraat, werd ook met veel enthousiasme aangevangen. Een klein deel is al voorzien van metalenplaten die de taludbermen moet steunen.
Mangolaan nu in een slechtere staat dan ooit tevoren
De Mangolaan, bekeken vanuit de Anniestraat, verkeert al jaren in een heel slechte staat. Bewoners hebben vaak hun beklag gedaan bij het ministerie van Openbare Werken (OW). Aan hen werd beloofd dat er werk van gemaakt zou worden. Men zag in het begin dat er daadwerkelijk mensen kwamen, waaronder Chinezen die bezig waren met de opmetingen. De mensen vertrokken en kwamen niet meer terug. Op 14 november was er een wijkvergadering aan de Mangolaan waar de minister van OW, Rabin Parmessar, beloofde de weg te zullen aanpakken. De werkzaamheden zouden direct de volgende week beginnen. Dat was ook niet het geval. Het aannemingsbedrijf NV Caremco werd na enige tijd belast met de werkzaamheden. Er zijn inmiddels buizen aangelegd voor de afwatering en zijn er delen van de weg weggewassen, waardoor de Mangolaan nu in een slechtere staat verkeert dan ooit tevoren.
Ten aanzien van deze 2 aannemingswerken meld OW voorlichting bij monde van Bobby Doerga dat de werkzaamheden vanwege de aanhoudende regens zijn stopgezet. “Sophie Redmondstraat is in ieder geval zachte grond. Dat gaan ze met de regen niet kunnen aanpakken.”. Doerga geeft aan dat dit allemaal grote projecten zijn. “De aannemers hebben het contract en ze zullen het werk moeten doen”, zegt Doerga.
Vandaag wordt een gedeelte van de Oost-West verbinding, (ter hoogte van km 121-126) waar het water vanuit de zwamp over de weg stroomt, aangepakt. De graafwerkzaamheden voor de waterlozing zijn allang begonnen. “Het water kan zo beter wegstromen, en blijft het niet op de weg zitten. Hoe meer het water op de weg blijft zitten, hoe meer de weg wordt vernietigd. Dit gedeelte van Coronie moet worden aangepakt, want als je de gaten ziet, wil je echt niet in gaan. Het slechte wegdek wordt vandaag ook waar nodig van asfaltlagen voorzien”, deelt Doerga mee.
Kavish G.