Sheilendra Girjasing: “Belfort is duidelijk niet te vertrouwen”

Sheilendra Girjasing
Sheilendra Girjasing

Parlementariër Sheilendra Girjasing vindt dat men voorbij gaat aan het feit dat Paul Somohardjo een brief heeft gericht, waarin hij zich zelf terugtrekt als fungerend voorzitter van het parlement. Volgens Girjasing capituleert Somohardjo helemaal niet. “Hij heeft een constitutionele crisis afgewenteld. Want als Somohardjo zou persisteren dat hij voorzitter zou blijven, zou je een discussie krijgen over de illegaliteit van de vergadering. Hij heeft staatsmanschap getoond. Vandaar dat de vergadering in alle rust heeft plaatsgevonden”, meent Girjasing.
Bij de stemming is naar zeggen van Girjasing duidelijk gebleken dat de president gelijk heeft gehad over de Abop. “Daarom wilde hij niet met de Abop werken, want het zijn de onbetrouwbare mensen die in de Abop zitten, met name meneer Belfort. Die heeft zich niet aan de regel gehouden. Hij heeft een signaal naar Bouterse laten uitgaan dat Bouterse op hem kan rekenen bij de presidentsverkiezingen. Bij Abop schijnt er dus geen eenheid te zijn. De reden die Brunswijk aanhaalt, namelijk dat Belfort niet met Krishna Mathoera praat, is pure kolder. Want wij hebben ook 5 jaar lang tegen de Abop oppositie gevoerd, maar wel disciplinair gestemd op Bee. Maar Belfort heeft een signaal gestuurd richting Bouterse, aangevende dat Bouterse die nu op 32 is kan rekenen op de 33ste. Dus moet die 34ste nog komen. Van Belfort was te verwachten dat hij zijn weelde niet zal willen opgeven. De president wil met partijen werken die te vertrouwen zijn en Belfort is duidelijk niet te vertrouwen”, stelt Girjasing. Dit stelt de VHP’er naar aanleiding van de extra stem bij de verkiezing van de DNA-voorzitter en de vicevoorzitter van de DNA afgelopen dinsdag.
Over Mathoera gesproken meent Girjasing dat de politica pas in de politiek is en gelijk bereid gevonden werd de strijd aan te gaan. “Dit is de moed van mensen die van tevoren weten dat ze het niet zullen halen, maar toch strijd leveren. Later moet men niet komen zeggen dat men bij acclamatie is gekozen, omdat je bang was om tegen hen op te komen. Mathoera en Bee hebben getoond dat zij moedige mensen zijn om inhoud te geven aan de democratie en dat er niet over onze hoofden wordt gewalst”, meent de parlementariër.
Over de presidentsverkiezingen geeft Girjasing aan dat hij er ook naar uitkijkt als V7 een kandidaat zal stellen. In de eerste ronde zijn er kandidaten gesteld, maar hij weet niet als er bij de presidentsverkiezingen kandidaten worden gesteld. “Als zij de 34 niet halen, hou ik mijn hart wel vast voor de NDP, omdat de krachten binnen VVV niet ver uitelkaar liggen. Dan ga je weer de geweldige analisten horen die solliciteren voor een baan bij de regering, aangevende dat ik niet constructief bezig ben. Ik ben constructief bezig. Als ik een tegenkandidaat ben, ben ik ook constructief bezig. Ik doe mee aan het spel van de democratie”, meent de parlementariër.
Wat volgens Girjasing al zeker is, is dat de president op de stem van Belfort kan rekenen. De coalitie moet nu op zoek gaan naar 34.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!