Commissie 125 Jaar Javaanse Immigratie kondigt conferentie aan

De Commissie 125 Jaar Javaanse Immigratie, geïnstalleerd door de Faculteit der Humaniora van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, heeft op zaterdag 27 juni een persconferentie belegd in verband met de te organiseren conferentie ‘Van traditioneel naar modern, 1980 tot 2015’.
Rinia Doelhasori, voorzitter van de commissie, gaf aan dat de persconferentie bedoeld was de samenleving te informeren over de op 1 en 2 augustus te houden conferentie in verband met herdenking 125 jaar Javaanse Immigratie. Er is bewust voor deze 2 dagen gekozen, omdat er op 9 augustus zelf veel activiteiten zijn. De conferentie wordt door de universiteit op initiatief van de Faculteit Humaniora, in samenwerking met de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie, georganiseerd.
Volgens Doelhasori is er bewust gekozen voor het thema ‘van traditioneel naar modern’ en niet voor zaken als ‘uitdagingen en diaspora’, omdat dit op dit moment leeft. ‘Met de laatstgehouden verkiezingen merken we dat er nog steeds stereotypering is in Suriname. Wij willen dus nagaan hoe de Javaan zich met behoud van zijn cultuur in deze multi-etnische samenleving heeft ontwikkeld’, zegt Doelhasori.
De conferentie zal een wetenschappelijke basis hebben. De doelgroep bestaat uit wetenschappers, studenten en iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van de multi-etnische Surinaamse samenleving.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!