Carl Breeveld: ‘Vaders moeten meer investeren in hun kinderen’

Carl Breeveld‘Je moet als vader meer tijd investeren in je kinderen.’ Dat zei parlementariër Carl Breeveld tijdens de mannenconferentie op 18 juni. Deze conferentie werd georganiseerd door Stichting Reik Uit naar MAS/meer (Rumas). Er waren ongeveer 300 mannen aanwezig op de conferentie. Het doel van deze activiteit was om de vaders inzicht te geven in de beschermende en belemmerende factoren die van invloed kunnen zijn op de stabiliteit van het gezin. In dat kader hebben enkele sprekers hun weergave gegeven hoe de man/vader zich moet opstellen in de maatschappij en in het gezin. ‘De vader is het fundament in het gezin. Alles loopt via de lijn van de vader, omdat hij een belangrijke rol speelt in het gezin. Wees niet hard voor je kinderen, wees alleen duidelijk, want wat jij doet heeft invloed op de geslachten die na jou komen. In onze samenleving is er veel gebroken, maar we kunnen het herstellen willen we uiteindelijk een stabiele samenleving hebben.’
Wat moet jij als man/vader uiteindelijk doen?
‘Zodat jouw kinderen een goede toekomst kunnen hebben, moet jij investeren in hun kennis. Dat betekent zorgen voor hun scholing en op regelmatige basis gesprekken voeren over bepaalde topics. Weet ook hoe je praat voor je kinderen, scheldt niet uit en wees beleefd. Dat levert een positieve bijdrage aan hun sociale vorming. Leer hen ook meer bezig te zijn met het spirituele, zodat zij de genade van God kunnen ervaren.’ Dit waren enkele punten die Breeveld aangaf tijdens zijn presentatie. August Boldewijn sprak vanuit een sociaal oogpunt. Vaders moeten volgens Boldewijn letten op hun gedraging in de maatschappij welke doorspeelt naar en invloed heeft binnen het gezin. Na de presentaties konden de aanwezigen participeren in de paneldiscussie, die geleid werd door professor Henri Ori en apostel Irma Gimith. Hierna mochten alle aanwezige vaders genieten van een plechtige vaderdagceremonie, waarbij er cadeautjes werden versterkt en een heerlijk vaderdagdiner werd geserveerd.
Stichting Rumas heeft als doel vroegtijdige schoolverlaters, risicojongens en jongens, die in aanraking zijn gekomen met justitie, een nieuw perspectief te bieden. Sinds haar oprichting zijn 600 jongemannen tussen 12 en 25 jaar begeleid.

error: Kopiëren mag niet!