‘Onderhandeling Sapoen met NDP voor verkiezing begonnen’

Het gekozen rr-lid, Solindersingh Lumsden van de V7 in Jarikaba, Saramacca, geeft aan dat een groep mensen onlangs richting de gekozen parlementariër Diepak Chitan zijn geweest om een onderhoud met hem te hebben over de wijze waarop hij de PL heeft ‘verraden’, zoals zij het noemen. Volgens Lumsden ging het om een groep van 20 rr-leden, 2 dr-leden en 1 niet gekozen rr-lid, die menen voor Chitan tijdens de verkiezingen heel hard te hebben gewerkt. Vóór de aanvang van het gesprek vroeg Chitan, zoals Lumsden beweert, de heren om hun mobiele telefoons in Chitan zijn auto te zetten. De vraag werd aan Chitan gesteld waarom hij zo een stap heeft ondernomen. Chitan gaf aan dat hij al 2 weken met deze gedachte rondloopt. Naar informatie van de boze rr- en dr-leden heeft Chitan zichzelf laten omkopen voor $500.000 en een auto. Chitan is volgens het rr-lid niet ingegaan op deze beschuldiging.
Eenmaal een verrader, altijd een verrader
Volgens Hardeo Ramadhin zijn de 2 heren, Raymond Sapoen en Diepak Chitan, bewerkt. ‘Eenmaal een verrader, blijf je altijd een verrader. Sapoen zoekt zoveel macht, maar heeft geen geduld. Somohardjo is laatstelijk 72 jaar geworden. Hij kon toch gewacht hebben? Maar hij heeft het zekere boven het onzekere genomen. Je bent ondervoorzitter van de partij. Je moet niet komen zeggen dat niemand naar jou luistert. Als je zo principieel was dat je niet met die man door een deur kan gaan, had je de ruimte om te zeggen dat je niet op de lijst wilde komen. Hij moet geen verhalen nu komen vertellen. Hij heeft nu die zetel gekregen en daarom is hij belangrijk geworden’, zegt Ramadhin. Volgens Ramadhin is Sapoen over de rug van andere kandidaten gekozen. Wilde Sapoen met voorkeur gekozen worden dan moest hij 7.769 stemmen hebben behaald. Sapoen heeft 5.559 stemmen behaald. 2.210 stemmen zijn door anderen geleverd. Het systeem heeft hem dus toegelaten en niet zijn eigen kracht. Sapoen zal volgens Ramadhin in ieder geval noch minister noch vicepresident kunnen worden.
‘Het moment dat Chitan besluit een andere post in te vullen, komt Prem Sardjoe van de NPS naar binnen. Kiest Sapoen voor een andere post binnen de regering dan komt iemand van een andere partij naar binnen. De NDP-regering heeft in beginsel geen ministers nodig, maar assembleeleden die hun ondersteuning in DNA kunnen verlenen’, meent Ramadhin. Hij heeft het vermoeden dat Sapoen zelfs voor de verkiezing aan het onderhandelen was met de NDP. Chitan heeft al aangegeven dat hij tot zeker 2 weken van tevoren met andere gedachten bezig is geweest. Noch Chitan noch Sapoen was bereikbaar voor een reactie.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!