Cheung zegt NPS-lidmaatschap op bij samenwerking NPS-NDP

@B
@B
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, gaf onlangs aan dat er zal worden ingegaan op een uitnodiging van de NDP. Aan de hand van de inhoud van het gesprek zal de NPS verder de communicatie op gang brengen. Rusland merkte op dat binnen V7 de afspraak is gemaakt dat indien individuele partijen een uitnodiging ontvangen, hierop wordt ingegaan. Noreen Cheung heeft de NDP voor de verkiezingen verlaten. Op advies van velen is de politica richting de NPS gestapt en is nu volwaardig lid van de partij. Cheung gevraagd naar een reactie over een gesprek tussen NDP en NPS geeft aan er respect voor te hebben. “Mocht het vanuit de leiding zo zijn dat de NPS een gesprek aangaat met de NDP, dan heb ik er respect voor. We leven nog steeds in een democratische rechtstaat. Als er binnen V7-verband ook andere afspraken lopen dat individuele partijen wel een gesprek mogen voeren, dan mag dat.”
Dit zegt Cheung uitgaande van de informatieve/oriëntatiegesprekken welke de NDP mogelijkerwijs met de NPS zal voeren. Als de NPS een samenwerking aangaat met de NDP, dan keurt Cheung dat als lid van de NPS wel af. “Ik geef mijn mening. Ik ben voorzichtig wat het besluit van het bestuur zal zijn, maar mocht men samenwerken met de NDP, waar veel mensen die ik heb gesproken fel tegen zijn, dan kan ik er niet achter staan. Daar zijn er verschillende redenen voor. De principes, normen en waarden bij de NPS zijn heel hoog. De belangen van het volk zijn door de NPS altijd voorop gesteld. Ik ben nu lid van de NPS en heb voor de NPS gewerkt. Ik zie mezelf niet terugkeren naar de NDP.” Mocht er wel een samenwerking komen tussen NPS en NDP meent Cheung haar lidmaatschap op te zeggen. “Als de NPS samenwerkt met de NDP, zeg ik mijn lidmaatschap op. Zo simpel is dat. Ik bedank dan gelijk”.
Maar Cheung hoopt in ieder geval dat het nooit zo ver komt. Komt het zo ver, dan is het voor haar een reden om de partij te bedanken. “Ik ga niet terug naar van waar ik ben gekomen. Het was een bewuste keus geweest.” Welke richting ze na een samenwerking tussen de twee politieke partijen opgaat, weet Cheung niet exact.

Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!