Noreen Cheung: ‘Vooruit kijken is vooruit gaan’

Ex-parlementariër Noreen Cheung gaf in februari voor de verkiezingen via de pers aan dat zij de Nationale Democratische Partij (NDP) zou verlaten. Cheung gaf als reden op dat ze vaker onheus zou zijn behandeld binnen de partij en voorstellen die ze deed werden niet gehonoreerd. Cheung heeft zich daarna aangesloten bij de Nationale partij Suriname (NPS). Hierna was het heel stil rondom deze parlementariër. Dagblad Suriname nam contact op met het nieuwbakken lid van de NPS, dat stelde dat zij het niet op zo een manier zou willen stellen dat niemand iets van haar gehoord zou hebben. ‘Ik was namelijk wel actief binnen de partij en actief bezig in het veld campagne te voeren. Vooral met betrekking tot het interesseren van de jongeren in de partij. Ik was meer bezig op de achtergrond dan de voorgrond, laten we het maar zo stellen, maar ik ben nog steeds actief en beschikbaar.’ Het kwam enigszins als een verrassing toen deze parlementariër, die toch al ervaring opgedaan heeft als DNA-kandidaat, niet gekandideerd werd door haar nieuwe partij.
Cheung geeft aan dat zij pas toegetreden was tot de NPS, waardoor zij nog heel veel mensen moest leren kennen. ‘Ik moest de cultuur van de partij nog leren. Intussen weet ik en ken ik de organisatie op mijn duim’, stelt Cheung. ‘Ik had me in het begin wel voorgedragen als DNA-kandidaat, maar ik ben een nieuwkomer en ik denk dat de leiding op eigen manier heeft bepaald wie wel op de kandidatenlijst zou voorkomen en wie niet. Overigens had ik in een eerder stadium zelf aangegeven ook geen positie binnen de partij te ambiëren. Zolang ik mijn krachten kan geven, is het welkom. Ook had de partij voor mijn komst reeds gepland bepaalde leden te kandideren en deze mensen hebben al gewerkt voor de partij. Ik wilde geen inbreuk plegen op het beleid. Dat ik niet gekandideerd ben, is een besluit dat dus van beide kanten komt.’ De achterban van het parlementslid was volgens Cheung wel van tevoren op de hoogte dat zij zich niet verkiesbaar zou stellen, omdat zij dagelijks contact had met hen. Niet haar achterban, maar gewoon mensen uit de samenleving zouden haar benaderd hebben en hebben gevraagd waarom zij zich niet verkiesbaar heeft gesteld. ‘Het voelt toch goed aan dat men zoveel vertrouwen in mij heeft. Vandaar dat ik niet teleurgesteld ben. Ik geloof dat zaken moeten gaan zoals ze moeten gaan. Ik ga namelijk voor een groter belang en zal een betere bijdrage leveren in 2020’, aldus Cheung.
Deze jonge politica stelt dat zij sowieso sociaal bewogen is en de NPS zal ondersteunen en helpen wederopbouwen. Daarnaast gaat zij zich klaarstomen voor 2020. ‘Vooruit kijken, is vooruitgaan, dus ga ik zeker voor het belang van het volk.’

error: Kopiëren mag niet!