Staatsolie start exploratieboringen voor kust Saramacca en Wanica

Staatsolie start exploratieboringen voor kust Saramacca en Wanica.1
Staatsolie start exploratieboringen voor kust Saramacca en Wanica.2Staatsolie start deze maand met een nieuwe uitdaging: exploratieboringen in Blok 4, een zeegebied voor de kust van Saramacca en Wanica. De werkzaamheden zullen worden gecoördineerd door Paradise Oil Company, een dochteronderneming van Staatsolie. Het boorplatform dat zal worden ingezet is zaterdag op de eerste boorlocatie, zo een 10 kilometer uit de kust, gearriveerd. De overtocht uit Trinidad & Tobago heeft zes dagen geduurd.
Er zullen in totaal 9 putten worden geboord. Well Services Petroleum Company Limited uit Trinidad is in juli vorig jaar gecontracteerd om de booractiviteiten uit te voeren. Resultaten van het in 2012 uitgevoerde 2D en 3D seismisch onderzoek hebben aangetoond dat Blok 4 potentieel winbare oliereserves bevat. Er zal geboord worden tot een putdiepte van ongeveer 2 kilometer. De waterdiepte in Blok 4 is maximaal 25 meter.
De komende dagen zullen voorbereidingen worden getroffen voor het boren van de putten. Voor het boorprogramma is 5 maanden uitgetrokken. Binnen 6 maanden nadat de laatste put is geboord, hoopt Staatsolie de resultaten bekend te maken. Het is de eerste keer dat er op eigen risico putten geboord zullen worden in het ondiep zeegebied. In de afgelopen 35 jaar heeft Staatsolie alleen op land geboord. De booractiviteiten in dit blok vormen onderdeel van Staatsolies Visie 2030, met name de groei in productie, waarbij de uitbreiding van de reserves essentieel is.

error: Kopiëren mag niet!