Laat religie religie blijven en laat politiek politiek blijven

Het is toe te juichen dat Surinamers bij mekaar geroepen worden om in vrede zoals verankerd in de grondwet hun geloof te belijden. Het schijnt echter dat enkele politieke zowel geestelijke leiders in hun euforische stemming enkele zaken over het hoofd hebben gezien.
Het recht op het eropna houden van een eigen politieke voorkeur is niet voorbestemd voor een deel van onze bevolking. Het getuigt van weinig respect wanneer een geestelijke leider/ predikant op een podium staat en een deel van de kiezers vergelijkt met demonische/ duistere krachten.
Dat het goed is mensen onder deze omstandigheden bij elkaar te brengen hoeft geen betoog, echter kan het nooit de bedoeling zijn dat het beperkt blijft tot een selecte groep binnen de samenleving. Simpelweg omdat wij allemaal ongeacht ras, kleur of geloof na 25 mei met mekaar verder moeten.
Ben ik of vele andere met mij bezeten vanwege onze afwijkende politieke kleur? Waren alle andere regeringen voor 2010 en mogelijke zonder NDP signatuur in de toekomst onder invloed van duistere krachten? Zou het niet beter of sterker nog nationalistischer zijn als er dwars door alle religies heen, dus ook binnen de paarse partij de nodige dankbaarheid werd getoond, een samenbundeling van alle geloofsovertuigingen. Maar dan wel voor de vreedzame wijze waarop de verkiezingen zijn verlopen!
Ik wil diegenen die waarschijnlijk de weg kwijt zijn erop wijzen dat de Schepper in ons midden vertoefde, dus ook toen de eerste contouren van onze ‘Surinaamse’ samenleving zichtbaar werden. Hij zal er altijd zijn! Laat religie religie blijven en laat politiek politiek blijven.
Overigens zijn mij als christen de 10 geboden aangeleerd, en wens ik bij deze de ontspoorde geestelijke leiders het volgende voor te houden ‘Gij zult de naam des Here niet ijdel gebruiken…………..’. Ik feliciteer Suriname met de beleving van de democratie op 25 mei 2015.
Gilberto Day

error: Kopiëren mag niet!