Mahinder Rathipal: ‘Meneer Lackin vergeet dat verkiezingen geheim zijn’

dblogo‘Meneer Lackin vergeet dat de verkiezingen, geheime verkiezingen zijn’, zegt ondervoorzitter van de VHP, Mahinder Rathipal, wanneer hij het motief van Lackin voor het houden van de hertelling in Paramaribo onder de loep neemt. Op grond van het aantal geregistreerde leden van de NDP had de partij meer stemmen verwacht op bepaalde stembureaus. Dit motief wordt door Rathipal aangeduid als ‘onverstandig’. Volgens Rathipal moet de NDP gaan accepteren dat hoewel zij geregistreerde leden hebben in Paramaribo, de kans groot is dat deze leden op andere politieke partijen en of combinaties hebben gestemd. ‘Zo simpel is dat. Ook al vindt de hertelling 100 keren plaats, dit zal niet resulteren in meer stemmen voor de NDP.’
Rathipal bekruipt sterk het gevoel dat middels de hertelling, de NDP een vertragingstactiek wil toepassen. ‘Ze willen tijd winnen en zaken frustreren’, aldus de ondervoorzitter die eraan herinnert dat de NDP een beschuldigende vinger had gewezen naar personen werkzaam op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij werden ervan verweten VHP’ers te zijn en op grond daarvan zouden zij gefraudeerd hebben in Paramaribo. Dat de NDP, die naarstig hoopt dat zij de tiende zetel behaalt in Paramaribo, daadwerkelijk ook de tiende zetel zal krijgen, houdt Rathipal voor onmogelijk.
De V7 die aanvankelijk een herverkiezing wilde in Paramaribo, wacht de officiële uitslagen af alvorens verdere juridische stappen te ondernemen, laat Rathipal, die het hoofd is van het juridisch team binnen V7, weten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!