Wegdek omgeving Noord

dblogoDe aanhoudende zware regens van de afgelopen dagen maken dat vele straten in Paramaribo Noord (o.a. Maretraite 6, Tourtonne 6, Clevia) onder water lopen. Mede vanwege de verstopte riolering blijft het water heel lang op straat hangen. Omdat er frequent zoveel en ook nog met heel zware voertuigen over de weg wordt gereden, gaat het asfalt kapot. Er ontstaan grote kuilen in het wegdek waardoor men geneigd is of helemaal geen keus heeft om een heel andere route te kiezen.
Als er contact wordt gemaakt met de bevoegde instanties, geeft OW aan dat Wegenautoriteit verantwoordelijk is voor het onderhoud/ asfalteren van de wegen en omgekeerd geeft Wegenautoriteit aan dat zij geen geld heeft om werken uit te voeren, dus geen verantwoordelijkheid kan dragen en verwijst weer naar het ministerie van OW ondanks het feit dat Wegenautoriteit een werkarm/ onderdeel is van OW.
Wat is het probleem:
1. Is er geen gedegen administratie, neemt men zijn/ haar werk niet serieus?
2. Is er geen uitvoeringscapaciteit?
3. Hebben de bewoners woonachtig te Zustersproject en omgeving geen recht op een goed begaanbare verbindingsweg.
Wij van het Zustersproject, Intervastproject, de Gompertstraat en zijwegen vragen de overheid om de doorgangsweg de Verlengde Gompertstraat welke in principe een geasfalteerde weg is, maar verworden is tot een zandweg met overwegend diepe kuilen, aan te pakken. Oorzaak: OW heeft de gaten niet gerepareerd/ gevuld met asfalt, maar met zand en dus is de straat verworden tot een semizandweg.
Op de foto een beeld van de situatie aan de Gompertstraat (Omgeving Mararetraite 6) in de omgeving waar de Amerikaanse ambassade in aanbouw is. Door de situatie van het wegdek raakt het onderstel van de voertuigen vaak beschadigd of komt men vaak vast te zitten op de bermen vanwege het feit dat het water daar blijft liggen.
Namens bezorgde buurtbewoners

error: Kopiëren mag niet!