Politiefunctionarissen hebben hun misnoegen geuit bij Dagblad Suriname dat zij danig gedupeerd zijn op 25 mei 2015. Ze zijn niet in de gelegenheid gesteld om op de verkiezingsdag, 25 mei, hun stem uit te brengen. De agenten hebben volgens hun schrijven al in de vroege morgen doorgegeven aan de controleur (een inspecteur van politie) dat zij graag voor een bepaald uur vervangen wensten te worden, zodat zij hun stem zouden kunnen uitbrengen. Aan dit verzoek is echter geen gehoor gegeven. Er werd gebeld naar de verkiezingscommissie om dit probleem op te vangen en de agenten voor een uur af te lossen. Nu wordt er gezegd dat er geen rapportage naar de verkiezingscommissie is gegaan omtrent dit probleem.
Van 12:00 uur tot 18:00uur is er constant gebeld om de vervanging te plegen, echter zonder het gewenste resultaat, zeggen de klagers. Hen werd voorgehouden dat de commissie hiervan niets afweet, althans dat er hierover niet gerapporteerd is door de controleurs. Rond 18:00 uur werd wederom gebeld om te vragen of de agenten alsnog vervangen konden worden. Toen kreeg men van de verkiezingscommissie te horen dat de agenten hun verzoek te laat hadden gemeld. De agenten begrijpen deze gang van zaken helemaal niet. Naar hun weten hebben zij wel ruim op tijd hun wensen kenbaar gemaakt. De verkiezingscommissie maakte ook nog de opmerking dat men van geluk mag spreken als de commissie nog kan worden afgelost om te gaan stemmen. De zonen van hermandad voelen zich gedupeerd en benadeeld in de uitvoering van hun burgerrecht en daarvoor stellen zij de verkiezingscommissie van het Korps Politie Suriname verantwoordelijk.
In een gesprek zegt Robby Ramjiawan, de bondsvoorzitter van de politie, dat hij niet bekend is met dit probleem. Hij geeft wel eerlijk toe hierover in de wandelgangen te hebben gehoord. Ramjiawan zegt ook wel dat hij met de korpschef had afgestemd. Een maand van tevoren was reeds afgesproken dat agenten, indien zij het stembureau om welke reden dan ook niet zouden kunnen bereiken om hun stem uit brengen, in de gelegenheid zouden worden gesteld om een machtiging op te maken. Door een door hen zelf aangewezen persoon zou de stem van de politieman worden uitgebracht. Dagblad Suriname heeft getracht de voorzitter van de Commissie KPS Veiligheid Verkiezingen, Ruben Peiter, te bereiken, echter zonder resultaat.