President Bouterse vanmiddag in Saramacca

dblogoPresident en voorzitter van de NDP Desi Bouterse gaat vanmiddag naar Saramacca om zich te sympathiseren met de gemeenschap van Calcutta. Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat hij tegen vijf uur in de middag wordt verwacht. Zijn bedoeling is om niet lopend huis aan huis bezoeken af te leggen, maar een tussenstop te maken op enkele plaatsen.
Opmerkelijk is dat toen de partijvoorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, zijn model van meet the people introduceerde door huis aan huis bezoeken te voet af te leggen, dit veel kritiek oogstte van Bouterse. Hij zou van oordeel zijn dat Santokhi gaat bedelen voor stemmen.
Tal van personen, onder wie gewezen assembleelid Robby Malhoe en hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk, hadden in een vroeg stadium kenbaar gemaakt ambities te hebben om voorgedragen te worden als DNA-kandidaat voor het district Saramacca. Maar deze regelrechte verzoeken werden in de prullenmand gestopt door Bouterse. Hij kwam met drie nieuwe DNA-kandidaten op de proppen. Dit resulteerde erin dat Koorndijk met zijn sympathisanten de NDP de rug toekeerde en zich aansloot bij Nieuw Suriname, het Mega Front. Hij is de lijsttrekker van het Mega Front in Saramacca. Een groot deel van de sympathisanten van Malhoe heeft besloten om de VHP, V7, te ondersteunen bij de verkiezingen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!